Tijdschema Hit The City bekend Tijdschema Hit The City bekend

Wie-wat-waar bekend van cross-over festival met onder andere Ewert and the Two Dragons, Birdt, Zulu Winter en Fresku

, Tekst: Patric Muris

Tijdschema Hit The City bekend

Wie-wat-waar bekend van cross-over festival met onder andere Ewert and the Two Dragons, Birdt, Zulu Winter en Fresku

Tekst: Patric Muris ,

Afgelopen maanden berichtte 3voor12/Eindhoven over het nieuwe cross-over festival van Eindhoven, Hit The City, georganiseerd door de Effenaar in samenwerking met boekingskantoor Friendly Fire. Muzikale en literaire acts met een hoog ontdekkingsgehalte zijn geboekt voor optredens in The Rambler, Studentenkapel, Plint en de Effenaar. Ewert and the Two Dragons en Zulu Winter zijn twee headliners te noemen, maar ook de albumpresentatie van Birdt en Fresku die een verhaaltje houdt als schrijver zijn highlights van het diverse programma. In het onlangs vrijgegeven tijdschema wordt antwoord gegeven op alle wie-wat-waar vragen. In de uitzending van 3voor12/Eindoven radio van 14 november wordt extra aandacht gegeven aan het muziekprogramma van het debuterend festival.

In het tijdschema is te zien welke act op welk moment op welke locatie speelt. Hieronder worden alle boekingen van het muzikale programma in het kort beschreven. In de radiouitzending van 14 november is er meer te ontdekken; dan zal de muziek van de tips van de 3voor12/Eindhoven redactie gedraaid worden. 

Het muziekprogramma:
Zulu Winter; gelaagde indierock uit Londen, erg geschikt voor festivals.
Isbells; folkpop band uit België met prachtige harmonieën.
Twin Shades; psychedelische garage uit Amsterdam. Gruizig tot op het bot.
Matthew And The Atlas
; Britse folkband speelde eerder dit jaar ook al in de Effenaar, toen tijdens een clubshow. Voor Hit The City is de band opnieuw geboekt door het poppodium, maar nu voor een intieme plek in de Studentenkapel.
Reignwolf; belofte uit Seattle van een heel andere muzikale orde. Verwacht rauwe en vooral snoeiharde bluesrock.
Fair Ohs; vrolijke zonnige punk. Erg aanstekelijk en behoorlijk goed dansbaar.
Westkust; gruizige pop die neigt naar shoegaze. Niet uit Nederland zoals de bandnaam doet vermoeden, maar uit Zweden.
Each Other; lofi popliedjes met een indie inslag. 'Craclin pop', zo omschrijven de Canadezen het zelf.
Ewert and the Two Dragons; aanstekelijke up-tempo pop met folkinvloeden.
Vadoinmessico; cocktail van nationaliteiten en muziekstijlen waaronder folk, pop en dance. Geestverwanten van Arcade Fire en Crystal Fighters. 
Boho Dancer; eigenzinnige freakfolk uit Scandinavië met een zangeres die een charme heeft die reikt tot ver buiten de zaal.
China Rats; energieke indie georiënteerde rock-‘n-roll uit Leeds. En dat het Brits is, dat hoor je. 
Ewert and the Two Dragons; aanstekelijke up-tempo pop met folkinvloeden.
Vadoinmessico; cocktail van nationaliteiten en muziekstijlen waaronder folk, pop en dance. Geestverwanten van Arcade Fire en Crystal Fighters.

De nadruk ligt tijdens Hit The City op muziek, maar ook literatuur komt veelvuldig aan bod. Het festival wil een duidelijk cross-over thema hebben met aandacht voor meerdere kunststijlen waar een breed publiek kennis mee kan maken. Onder het curatorschap van Eindhovense schrijver Henk van Straten zullen onder andere Ivo Victoria, Jamal Quariachi, Rob Waumans, Dennis Gaens, Tjitske Jansen en Fresku teksten voordragen.

Hit The City vindt plaats op zondag 18 november 2012 bij diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.00 uur. De voorverkoop is op 25 augustus gestart. 3voor12/Eindhoven zal op 18 november live verslag doen van het festival.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven