The Singing Chair presenteert debuutsingle te midden van circusacts in Onomatopee The Singing Chair presenteert debuutsingle te midden van circusacts in Onomatopee

Mini festival geeft nieuwe betekenis aan begrip stoelendans

, Tekst: Paul Knippenberg

The Singing Chair presenteert debuutsingle te midden van circusacts in Onomatopee

Mini festival geeft nieuwe betekenis aan begrip stoelendans

Tekst: Paul Knippenberg ,

Na 'Planetarium' van Sufjan Stevens, Bryce Dessner en Nico Muhly onlangs in het Muziekgebouw heeft Eindhoven wederom een wereldprimeur te pakken. Ditmaal van een geheel andere orde. Een zingende stoel zal binnenkort zijn debuutsingle 'The City Of Rats And Snakes' presenteren.

The Singing Chair is het geesteskind van ontwerper Lucas Maassen en muzikant Woody Veneman, beter bekend als Woody uit de band Woody & Paul. Het concept is als volgt: een houten stoel met een scherm op de binnenzijde van de rugleuning gemonteerd, toont een pratende en zingende mond. De liedjes die klinken, zijn geschreven en ingezongen door Woody. De stoel heeft onder meer op het nationaal filmfestival te Utrecht en een tentoonstelling in The Museum of Modern Art in New York gestaan en is nu dus terug voor een eerste officiële release.

'The City Of Rats And Snakes' is als 7 inch uitgebracht op Record Store Day, de dag waarop de betere platenzaken in de spotlights worden gezet en muziekliefhebbers worden aangetrokken door exclusieve releases, vaak enkel uitgebracht op vinyl. Zo deze dus ook.

De officiële presentatie belooft een zeer aparte avond te worden. Een zingende stoel was schijnbaar nog niet markant genoeg voor de organisatie. Er zal een keur aan (circus)acts de revue passeren. Ondermeer een act met een brandende hoepel, linedancers, spoken word en verschillende DJ’s. Op het terrein staat een luchtkussen en er zullen een kameel en een olifant rond paraderen. Ergens tussen de Ferrari en het publiek door. Dat wordt nog oppassen.

De releaseparty van 'The City Of Rats And Snakes' vindt plaats op 12 mei 2012 bij Onomatopee aan de Bleekstraat 23 in Eindhoven. Aanvang: 18.00 uur. De entree bedraagt vijf euro, en dat is inclusief de 7 inch single.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven