Eindhovense deelnemers Popronde 2012 bekend Eindhovense deelnemers Popronde 2012 bekend

Zowel singer-songwriters als stevige rockacts doen mee aan reizend showcasefestival

, Tekst: Patric Muris

Eindhovense deelnemers Popronde 2012 bekend

Zowel singer-songwriters als stevige rockacts doen mee aan reizend showcasefestival

Tekst: Patric Muris ,

Uit een record aantal aanmeldingen van 1020 artiesten heeft de Popronde selectiecommissie honderd veelbelovende artiesten geselecteerd voor Popronde 2012, het door heel Nederland reizende showcasefestival. Deze muzikanten vormen een actuele afspiegeling van aanstormend talent in alle muziekgenres. Popronde biedt muzikanten de kans om veel buiten de eigen stad te spelen, ervaring op te doen en een netwerk op te bouwen. De bezoeker is er snel bij om de leukste Nederlandse bands als eerste te ontdekken. Vandaag zijn alle deelnemers bekend gemaakt.

Afgelopen jaren gingen onder andere Mindpark, Hunting The Robot, Mozes and the Firstborn en The Dirty Denims uit Eindhoven succesvol op reis met Popronde. Dit jaar gaan de volgende Eindhovense bands vele podia en café’s af tot in de verste uithoeken van Nederland voor een optreden tijdens Popronde 2012:

Bird: folkband rondom singer-songwriter Bardt van der Dennen
Komatsu: stonerrock uit Rockcity
Nouveau Vélo: golvende powerpop uit Helmond
Sidewalk: softpop band van singer-songwriter Coen van der Horst
The Sugarettes: hoekige indie van multidisciplinair duo

Waar ze zullen spelen, zal pas over een paar maanden blijken. Het concept is als volgt: nu de selectie bekend is, kunnen de deelnemende podia kiezen welke act zij willen boeken. Als er een match ontstaat tussen vraag en aanbod heeft de band er een optreden bij. Het kan dus zijn dat de ene band veel meer speelt dan de andere band. Niet alle genres zijn even geschikt voor deelnemende Popronde locaties.

Popronde breidt ook dit jaar weer uit: Helmond, Oss, Sittard en Almelo zijn de nieuwkomers onder deelnemende steden. In totaal doen 32 steden mee aan Popronde. Dit jaar is voor het eerst sinds jaren niet Eindhoven, maar Nijmegen de afsluitende stad. Popronde vindt plaats van 7 september tot en met 18 november. Op 8 september is Popronde in Helmond, op 16 november in Eindhoven. Naar verwachting nemen 600 podia deel en vinden 950 optredens plaats door de geselecteerde bands.

Net als vorig jaar zijn 3FM (Serious Talent) en 3voor12 (Hollandse Nieuwe) ook dit jaar weer mediapartners. Maar liefst 54 van de 100 Poprondeacts zijn geselecteerd als Hollands Nieuwe, het keurmerk van 3voor12 NL voor Nederlands talent. Bands die geselecteerd worden als Hollandse Nieuwe zijn een maand lang te horen op de Luisterpaal en maken kans om te spelen op het Hollandse Nieuwe podium tijdens Popronde.

3voor12/Eindhoven volgt Popronde op de voet. Zodra het programma van Eindhoven wordt bekendgemaakt, is het hier te lezen. De redactie zal net als voorgaande jaren ook dit jaar weer uitgebreid verslag doen van het festival. Popronde zorgt al jaren voor veel mooie muziekmomenten met het optreden van Are You A Lion in platenzaak Bullit als hoogtepunt van de editie van 2011.

Kijk op de website van Popronde voor alle honderd deelnemers en de datums waarop de 32 steden bezocht worden.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven