Programma Naked Song 2012 compleet Programma Naked Song 2012 compleet

Naast Agnes Obel en Tindersticks ook onder andere Gemma Ray en David Lemaitre bevestigd

, Tekst: Patric Muris

Programma Naked Song 2012 compleet

Naast Agnes Obel en Tindersticks ook onder andere Gemma Ray en David Lemaitre bevestigd

Tekst: Patric Muris ,

Het Naked Song festival in Eindhoven haalt jaarlijks grote singer-songwriters naar Nederland om een uitgeklede versie van hun muziek te brengen. Het fragiele karakter dat ook in de grote zalen behouden blijft, is kenmerkend voor het festival. Het is een festival voor de echte luisteraars en liefhebbers van ingetogen muziek. Vorig jaar stonden onder andere Teitur, Fink, Joan As Police Woman en Villagers in het Muziekgebouw.

Naked Song vindt plaats in het Muziekgebouw waar vijf podia zijn ingeruimd voor singer-songwriters uit veel verschillende landen en evenveel verschillende genres.

Op 20 april maakten we de eerste namen bekend:

Howe Gelb (Giant Sand)
Abigail Washburn
Marcus Foster
The Hackensaw Boys
Bertolf
Morgan O'Kane
Doug Macleod
Melanie Horsnell
Man From The South


Op 4 mei zijn de volgende headliners toegevoegd aan de voorlopige line-up:

Agnes Obel
Tindersticks


Ook Jim White en Woody Veneman zijn op dezelfde dag bevestigd voor het singer-songwritersfestival.

Op 22 mei maakt de organisatie de volgende namen bekend:

Gemma Ray
David Lemaitre
Renée
Tiny Ruins

Op 13 juni wordt een vervanger van Howe Gelb aangekondigd: Emmett Tinley.
Howe Gelb, één van de headliners van deze Naked Song editie, heeft zijn optreden moeten afzeggen vanwege ernstige ziekte van zijn zus.

Autumn Sun, folkband uit Gemert, staat er nog niet bij, maar maakte in de uitzending van 3voor12/Eindhoven radio op 16 mei bekend precies een maand later op het dakterras van het Muziekgebouw te zullen staan tijdens Naked Song. De inbreng uit Eindhoven en omgeving is met Woody, Man From The South en Autumn Sun groot te noemen dit jaar.

Naked Song biedt op 16 juni 2012 een gehele dag ongebreidelde americana, doorleefde blues, rootsy folk en andere muziekstromingen die zich goed lenen voor een akoestische setting. Artiesten weten vaak te overtuigen met enkel een gitaar, een stem en een spotlight. Naakt, puur, rauw, ontdaan van alle opsmuk. 3voor12/Eindhoven doet net als in 2011 ook dit jaar weer live verslag van het festival en zal de gehele dag aanwezig zijn om direct na de optredens de recensies online te zetten. Veel optredens van Naked Song zijn geëindigd in de lijst met mooiste muziekmomenten van 2011, samengesteld door de redactie van 3voor12/Eindhoven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven