Zelfs in de lichtstad doven de ‘lempkes’ tijdens Earth Hour

Fahrenheit Twins organiseren akoestische avond bij kaarslicht

De Eindhovense band Fahrenheit Twins organiseert aanstaande zaterdag een wel erg speciale avond. Ze brengen samen met een aantal bevriende acts een akoestisch concert om het ‘WNF Earth Hour’ verder onder de aandacht te brengen.
De avond die georganiseerd is in samenwerking met T!NT (TU/e, Fontys) zal plaatsvinden in de sfeervolle Eindhovense Studentenkapel.

In 2006 werd Earth Hour voor het eerst georganiseerd in Australië. Door een uur het licht uit te doen gaven burgers, politici en bedrijven aan dat zij zich zorgen maakten over klimaatveranderingen en energiegebruik. In de jaren daarna verspreidde de actie zich als een olievlek over de hele wereld. In 2011 deden honderden miljoenen mensen in 135 landen mee.  

De gastheren hebben Mindpark, Iris Penning en Wouter Hardy & Thomas Pieters uitgenodigd om eveneens een akoestische set te spelen. Waar het begrip akoestisch door veel artiesten nogal verschillend wordt geïnterpreteerd en uitgevoerd, gaat men in de Studentenkapel terug naar de essentie. De avond is compleet akoestisch in de puurste zin van het woord: geen zangversterking, niets elektrisch. Zelfs de verwarming blijft uit. Muziek en een enkele kaars zullen de hittebronnen zijn deze avond. De locatie, de historische en inspirerende kapel, zal ongetwijfeld bijdragen aan de sfeer.

Earth Hour start op 31 maart 2012 om half negen, en dat is ook het aanvangstijdstip in de Studentenkapel. Deze is te vinden aan de Kanaalstraat in Eindhoven. De toegang is gratis.