Woody speelt met gewaagd gelegenheidstrio

Spelplezier versus matige handlangers

Tekst: Thijs Portz / Fotografie: Hanneke Wetzer ,

Woody Veeneman kreeg van het festival carte blanche om een gelegenheidsband te vormen. Hiervoor mocht hij interessante muzikanten uit Eindhoven uitnodigen. Omdat zijn vaste partner Paul van Hulten al geboekt was (Man From The South) moest hij andere mensen vinden om een verrassende act mee samen te stellen. De keuze viel op Timo van Veen, bekend van Stuurbaard Bakkebaard, en Noor Pullens, debuterend singer-songwriter.

Gezien
Woody Invites…, tijdens Naked Song festival in Muziekgebouw, op 16 juni 2012.

Muziek
Woody Veeneman is vandaag de tweede helft van Woody & Paul die optreedt. Samen met zijn gelegenheidsduo brengt hij een gevarieerde set die zowel eigen nummers als enkele covers bevat. De nummers gaan van country naar folk en van singer-songwriter naar rock ‘n' roll. Pullens en Veeneman wisselen hierbij veel van instrument en gebruiken zowel akoestische als elektrische gitaar en ukelele. Van Veen moet het doen met een klein pianootje en vervult slechts een bijrol.

Plus
Het is duidelijk dat de drie veel plezier hebben. De chemie op het podium is voelbaar en Van Veen, charismatisch voorman van Stuurbaard Bakkebaard, achter zijn kleine pianootje werkt op de lachspieren. Woody is een geboren frontman; hij tilt het optreden eigenhandig naar een hoger niveau. Het hilarische nummer over anale seks in de gevangenis, ‘Johnny’s gonna love my ass goin’ back to jail’, zorgt voor een hoogtepunt.
In afsluiter ‘Graceland’ van Paul Simon toont Veeneman nog één keer zijn grote klasse.

Min
Het getuigt van Veeneman's moed dat hij Noor Pullens voor dit optreden heeft uitgenodigd. Helaas pakt zijn keuze slecht uit. De nummers van haar hand zijn zeker niet slecht, maar haar zang schiet ernstig tekort; een aantal nummers is ronduit vals. Ook de bijrol van Van Veen is teleurstellend. Halverwege het optreden loopt het café dan ook redelijk leeg.

Conclusie

Een dappere, maar niet over de gehele linie geslaagde poging van Veeneman om een bijzondere show neer te zetten. Zijn charisma en de chemie op het podium zorgen echter even goed voor een vermakelijk optreden.

Cijfer
6,5