Gepassioneerde Tiny Ruins heeft veel te vertellen

Lieve liedjes over avonturen van een meisje

Tekst: Bart Jansen / Fotografie: Hanneke Wetzer ,

De Rabobank kleine zaal wordt deze dag geopend door Tiny Ruins dat onlangs haar eerste debuutplaat ‘Some Were Meant For Sea’ voor het eerst in Europa uitbracht. Vandaag presenteren singer-songwriter Hollie Fullbrook en haar band een set die vol staat met liederen over haar avonturen in Nieuw-Zeeland.

Gezien
Tiny Ruins tijdens Naked Song festival in Muziekgebouw, op 16 juni 2012.

Muziek

Tiny Ruins draait voornamelijk om zangeres Hollie Fullbrook, de oprichter van de band. Ze wordt begeleid door een contrabassiste en trompettist. De band doet denken aan artiesten als Sharon van Etten en Fiona Apple. Als inspiratiebron wordt veelal Leonard Cohen genoemd. De band stond eerder al in het voorprogramma van onder andere Fleet Foxes, Beach House en Joanna Newsom. Laatstgenoemde stond twee jaar geleden al eerder op het programma van het Naked Song festival.

Plus
Tiny Ruins komt heel positief over op het podium. Je kan moeilijk iets tegen zangeres Holly Fullbrook hebben. Met haar sympathieke houding en lieflijke nummers neemt ze je mee op reis door haar belevingen. De kracht van de band zit hem dan ook voornamelijk in haar zang. Als opener van de set komt de zangeres solo op met het nummer ‘Me At The Museum’. Een nummer dat gaat over museums met tuinen. Het hoogtepunt van de set is ‘Little Notes’, een meerstemmig nummer. Fullbrook komt wat zelfverzekerder over en het is te merken aan het publiek dat het meegeniet met het plezier dat ervan afstraalt.

Min
De slungelige trompettist Oliver komt naast zijn vertoning ook nogal knullig over in het spelen. Hij zit er vaak langs en zijn ongeïnteresseerde houding werkt ook niet bepaald mee.

Conclusie
Tiny Ruins vertelt veel en dat is de basis van een goede singer-songwriter act. Daarnaast heeft Fullbrook een geweldige stem met een groot bereik. De volgende keer kan ze echter beter de trompettist thuislaten, want die voegt weinig toe en zorgt alleen maar voor minpunten.

Cijfer
7-