Opener Man From The South legt lat voor Naked Song 2012 direct hoog

Introverte zanger maakt indruk

Tekst: Thijs Portz / Fotografie: Nout van Deijck ,

Op Naked Song 2012 is er een aardige rol voor Eindhovense singer-songwriter acts. Terwijl Autumn Sun het dakterras opent, begint Man From The South op dezelfde tijd op de Effenaar stage. Het album 'Koblenz' is al een tijdje uit, maar het effect ervan is nog lang niet uitgewerkt. Ook live blijft het bijzonder aangezien het aantal optredens in eigen stad nog op één hand te tellen is.

Gezien
Man From The South, tijdens Naked Song festival in Muziekgebouw, op 16 juni 2012.

Muziek
In 2009 was hij daar ineens: Man From The South. Paul van Hulten, de ene helft van Woody & Paul, had een aantal nummers klaar die hij voor zichzelf had geschreven, zonder de intentie ze uit te brengen. Bij toeval werden de nummers door een vriend ontdekt. Een belangrijke ontdekking die leidde tot het album ‘Koblenz’ dat bol staat van weemoedige folk in de beste singer-songwriter traditie. Hierbij maakt Man From The South enkel gebruik van zijn karakteristieke stemgeluid, aangevuld met akoestische gitaar of mandoline. De muziek kenmerkt zich door sterke melodielijnen en gedegen gitaarspel.

Vandaag is aan Man From The South de twijfelachtige eer om het Effenaar podium van Naked Song te openen. Terwijl het publiek nog binnenstroomt, is Paul al bezig de aanwezige toeschouwers in te pakken.

Plus
“Ik weet nooit zo goed wat ik moet zeggen, dus zeg ik maar niks.” De quote typeert de introverte zanger die zijn muziek voor zich laat spreken. Na drie nummers wordt zijn gitaar harder gezet waardoor de nummers pas echt goed uit de verf komen. De hoge kwaliteit van ‘Koblenz’ is al een tijdje bekend, de vraag vooraf is dan ook of ze in een kale setting op een groot festival overeind blijven. Die vraag kan al vrij snel positief beantwoord worden. En met gemak. Man From The South heeft geen show of band nodig om zijn publiek te raken. Paul is niet op een fout te betrappen en maakt diepe indruk.

Min
Op het spel van Paul valt weinig aan te merken en de enige min gaat dan ook buiten zijn schuld om; doordat het optreden plaatsvindt in een open ruimte, is er vrij veel overlast van publiek en acts op andere podia.

Conclusie
Paul wordt aangekondigd als “Een van de grootste talenten van Eindhoven” en maakt die titel meer dan waar. Als Woody om 18.00 uur met een soortgelijke show komt, heeft de organisatie er goed aan gedaan het gezworen duo voor deze gelegenheid uit elkaar te halen.

Cijfer
8,5