Autumn Sun zorgt voor mooie dag op dakterras Muziekgebouw

Band voelt zich kiplekker in de buitenlucht

Tekst: Thijs Portz / Fotografie: Lionne van der Hagen ,

Dat Eindhoven niet alleen ‘Rockcity’ is, bewijst deze editie van het Naked Song festival. Naast James Wood, Man From The South en Woody completeert Autumn Sun het Eindhovense kwartet. Gedurende de dag brengt de band verschillende sets op het met – je moet toch iets – dolfijnballonnen en bamboe afgezette dakterras.

Gezien
Autumn Sun, tijdens Naked Song festival in Muziekgebouw, op 16 juni 2012.

Muziek
De band rond zanger/gitarist Martijn Kuijten brengt al sinds 2003 rijk gearrangeerde, zwierige folkpop. Hierbij maakt de band onder andere gebruik van viool en cello. Om het bandgeluid verder te verrijken, speelt Mark de Groot sinds kort mee op elektrische gitaar. De tweestemmige zangpartijen (Laury Achten verzorgt de vrouwelijke vocalen) lijken af en toe op die van Damien Rice en Lisa Hannigan, al hebben de nummers zelf daar weinig mee van doen. Die zijn echter ook stuk voor stuk de moeite waard, met ‘Melted Wax’ als hoogtepunt.
 
 

Plus
Met het schrijven van nummers zit het bij Autumn Sun wel goed. Kuijten en Achten zingen loepzuiver en de ritmesectie speelt strak en dienstbaar. De elektrische gitaar zorgt voor de nodige spanning in de nummers.

Min
De zang is wat aan de vlakke kant. Wat meer dynamiek of een mooie countrysnik zouden de nummers wat meer cachet geven. De Engelse uitspraak van de zanger is niet optimaal. Nou is dat bij meer Nederlandse bands het geval, maar muziek van dit niveau verdient beter.

Conclusie 
Autumn Sun is een band met veel potentie die zich kan meten met de grotere namen uit het genre. Als de band wat kleine smetjes weg weet te werken, wacht Autumn Sun een mooie toekomst. Misschien wel net zo mooi als deze avond op het dakterras.

Punt
7,5