Vijftigste verjaardag The Rolling Stones vieren voor het goede doel

Rock 'n Roll Circus en Dynamo presenteren: The Rolling Stones 50th Anniversary

Tekst: Patric Muris ,

Op 23 juni 2012 zal in Dynamo de vijftigste verjaardag van The Rolling Stones gevierd worden. Rock ‘n Roll Circus, een Rolling Stones tributeband bestaande uit vele Eindhovense muzikanten, zal die avond een bijzondere show geven. Zij worden bijgestaan door Rockcity helden als Peter Pan (Speedrock), Def Americans, The Dirty Denims, The Mississippi Delta Brothers en vele anderen. Ook The Rolling Stones fanclub is aanwezig met een grote stand met vele unieke Stones artikelen. En dat allemaal voor het goede doel.

Nou ja, niet alleen daarvoor. Ten grondslag aan de tributeband en dit initiatief ligt toch wel de liefde die veel Eindhovense muzikanten voelen voor de Rolling Stones. Het schepte een band tussen muzikanten die toch al vaker met elkaar samenspeelden. Die band is per toeval ontdekt vertelt zanger Jack van der Kruijs, in Eindhoven beter bekend als Jack The Mississippi Angelus en voorheen Barbabob. “Ik zag de muziek van The Rolling Stones altijd als een guilty pleasure. Natuurlijk zijn er veel fans van The Rolling Stones, maar het is tegenwoordig helemaal niet meer hip om er openlijk voor uit te komen. Totdat je in een tourbus staat met de andere bandleden van de Def Americans en iedereen staat te springen op ‘Start Me Up’. Via Elco Weitering van Def Americans kwam ik erachter dat Bjorn van der Doelen ook een enorme Stones fan is. Toen zijn we maar eens gaan repeteren waarna we er al snel achter kwamen dat deze bezetting goed werkt voor een Rolling Stones tributeband.”

In 2011 is Rock ’n Roll Circus ontstaan, een jaar later vieren ze de vijftigste verjaardag van hun favoriete band in Dynamo. De tributeband bestaat uit musici die hun sporen verdiend hebben in Nederland als ex-Spades, ex-Barbabob, Def Americans, ex-Elconjo, Denvis and The Real Deal bandleden. Volgens Van der Kruijs heeft Rock ‘n Roll Circus het in zich om de meest waarheidsgetrouwe tributeband van de Stones van Nederland te worden. Ze blijven dicht bij het geluid van de – volgens hen – beste rockband in de geschiedenis. “Het is 'Exile On Mainstreet' geblazen met deze club muzikanten.”

Tijdens de shows neemt Rock ‘n Roll Circus het publiek mee op reis van de roerige jaren zestig, vol van bloemenliefde, naar de vuige jaren zeventig met sex, drugs and rock and roll. Verwacht dus geen gepolijste toeters en bellen maar pure Stones-tunes uit het hart van deze liefhebbers en dat allemaal onder het credo dat veel rockmuzikanten in Eindhoven graag gebruiken: ‘It's only rock and roll but we like it!’

De opbrengst van de avond zal worden geschonken aan KWF Kankerbestrijding. De keuze voor uitgerekend dit goede doel is niet toevallig. “Onze saxofonist heeft in zijn nabije omgeving te maken met iemand die kanker heeft en hij heeft daarom een eigen Alpe d'HuZes actie opgezet. De opbrengst gaat naar zijn initiatief en we proberen op onze manier ons steentje aan zijn verwerking bij te dragen.”

Een bijdrage leveren aan dit initiatief en de vijftigste verjaardag van The Rolling Stones vieren, kan door een kaartje te kopen voor The Rolling Stones 50th Anniversary in Dynamo. Kaartjes kosten €10,- per stuk. De verjaardag wordt gevierd op 23 juni 2012. Aanvang: 20.30 uur.