Recensie: The Dirty Denims - Wanna Be Famous (EP) Recensie: The Dirty Denims - Wanna Be Famous (EP)

Feel good plaat moet ambities wel kunnen verwezenlijken

, Tekst: Joey van der Leemputten

Recensie: The Dirty Denims - Wanna Be Famous (EP)

Feel good plaat moet ambities wel kunnen verwezenlijken

Tekst: Joey van der Leemputten ,

Goed werk heeft tijd nodig. En daarom hebben The Dirty Denims pas na drie jaar een opvolger van debuut EP ‘Going Out’ uitgebracht. De tweede EP heeft de titel ‘Wanna Be Famous’, naar alle waarschijnlijkheid verwijzend naar de aspiraties van de band. Opnieuw een plaat die vol en bol staat van – naar eigen zeggen – happy hardrock.

En daar is geen woord van gelogen. De EP begint namelijk met vijfennegentig seconden aan pure dartelende rock. Het bevat strakke gitaarriffs, knallende drums en schreeuwerige, opzwepende zang. ‘24/7/365’ zou je, zoals de naam al doet vermoeden, elk moment van de dag kunnen opfleuren. Het is dan ook niet voor niets dat The Dirty Denims dankzij dit nummer in april vernoemd zijn tot 3FM Serious Talent.

Vervolgnummer ‘Famous’ is duidelijk een potentieel livepareltje. Het bevat de tekst ‘Money for nothing and the kicks for free’, een licht ironische knipoog richting de Dire Straits. The Dirty Denimis rocken met lekkere gitaarloopjes, goede solo’s en een heerlijk ronkende bas natuurlijk wel veel harder.

Door het drumintro gevolgd door een golvende gitaarmelodie ligt ‘Gonna Get It’ al snel goed in het gehoor. Het mist zo nu en dan wel wat vocale assistentie en komt regelmatig wat verplicht en zeurderig over. In tegenstelling tot de andere opwekkende nummers valt de band hier enigszins uit de toon. ‘The Rock’s Gotta Roll’ en 'Hit Me With Your Best Shot' typeren dan weer exact wat de muziek van deze band moet doen: knallen.

Een ode aan The Dirty Denims is op zijn plaats. Dankzij het puntige werk en de heerlijke gitaarrifs gaat de EP dan ook als een sneltreinvaart voorbij. Enkel de tijd zal deze polderrockband succes in elk uithoek van het land in de weg kunnen staan. De plaat is uptempo en maakt vrolijk. Deze vrolijkheid wordt gedeeld door het retro illustratiewerk van het artwork met een leuke grap voor een ieder die het hoesje omdraait. De band is enigszins als karikatuur geillustreerd op de voorkant, al plaatsnemend in een sportwagen, maar de achterkant laat zien dat het niet helemaal is wat het lijkt.

‘Wanna Be Famous’ is nu te koop via de website en tijdens optredens van The Dirty Denims.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven