TAC start talentenjacht waarbij publiek beslist

Namen eerste editie ‘TAC Scout’ bekend

Tekst: Patric Muris ,

Het Temporary Art Centre (TAC) staat bekend als broedplaats van talent. Kunstenaars in de breedste zin van het woord krijgen er de ruimte en de mogelijkheden om zichzelf te ontplooien. Ook de kunstvorm ‘muziek ‘ is TAC niet vreemd: er worden regelmatig concerten georganiseerd in de ‘Tuinzaal’ en sommige bands vinden hun onderkomen in het pand van TAC. Met het organiseren van een talentenjacht wordt ook het muzikaal talent van Eindhoven in de dop gestimuleerd. Iedereen kan meedoen en iedereen kan getuige zijn van de krachtmetingen.

De talentenjacht van TAC bestaat uit zes voorrondes, twee halve finales en een finale. De bezoeker bepaalt iedere keer wie er door gaat naar de volgende ronde onder de noemer ‘HIT’ of ‘SHIT’. Het is de opzet om iedere editie drie muzikanten en drie dj’s mee te laten doen. Iedereen kan zich aanmelden, maar de voorselectie wordt door TAC Scout gedaan, in samenwerking met enkele gevestigde namen uit de Eindhovense muziekscene. Zo willen ze ook de kwaliteit van de avond bewaken.

Het zijn aardig wat rondes waarin deelnemers de beste moeten zijn om als uiteindelijke winnaar gekozen te worden, maar de beloning is er dan ook wel naar: de winnaar krijgt een boeking op een lokaal festival, een CD opname, een foto shoot en een professioneel geschreven biografie om de goed begonnen carrière nog maar eens een extra boost te geven.

TAC scout stelt geen eisen of voorkeuren aan het genre muziek van de deelnemers. Originaliteit en vernieuwing zijn belangrijkere pre’s. Enkel genoeg (eigen) materiaal van zestig minuten en een leeftijd van minimaal zestien jaar zijn benodigd om mee te mogen doen. Als daar aan wordt voldaan, kan een ieder zich aanmelden.

Dit zijn de namen van de eerste editie van TAC Scout die op 7 januari 2011 plaatsvindt:

Muzikanten
Olivier: singer-songwriter
Jane Who: singer-songwriter
The Odd Keys: pop/rock band

DJ´s
Dr. Pepper: Techno
The Extra Terrestrial: Electro/Dubstep
The Piratron: Energieke dubstep

Aanvang: 20.30 uur.

De volgende TAC Scout avonden vinden plaats op 4 februari 2011 en 3 maart 2011. Artiesten kunnen zich nog steeds aanmelden. Entree publiek: €5,-.