The Dirty Denims presenteren nieuwe EP op ‘dirty avond’ in The Rambler The Dirty Denims presenteren nieuwe EP op ‘dirty avond’ in The Rambler

Succesvolle debuut EP ‘Going Out’ krijgt langverwachte opvolger

, Tekst: Paul Knippenberg

The Dirty Denims presenteren nieuwe EP op ‘dirty avond’ in The Rambler

Succesvolle debuut EP ‘Going Out’ krijgt langverwachte opvolger

Tekst: Paul Knippenberg ,

Op 24 maart presenteren de mannen en vrouwen van The Dirty Denims hun nieuwe EP in The Rambler. ‘Wanna Be Famous’ is de titel van de langverwachte tweede EP. Naast de EP release is er de laatste weken meer te doen rondom de band. Wisselingen in de bezetting en airplay op een Duits radiostation bijvoorbeeld. Redenen te over voor een telefoongesprek met frontdame Mirjam Sieben.

In 2009 zag het debuut van The Dirty Denims, de EP ‘Going Out’, het levenslicht. En niet zonder succes. De band speelde onder andere op grote festivals als Bospop en Zwarte Cross. Ook toerden ze onlangs door het gehele land met reizend festival Popronde. Laatst meldde de band trots via de sociale media dat hun platen voorbij komen op een Duits radiostation. Een internationale doorbraak? Dat is het volgens zangeres/gitarist Mirjam Sieben nog niet. “Na een optreden in Kerkrade bleken er Duitsers in de zaal te staan die een radiostation hebben. Ze waren erg enthousiast over onze muziek en kochten onze EP. Hiervan zijn enkele nummers gedraaid. Recent ook nieuw materiaal.”

Drie jaar na het uitbrengen van de debuut EP is het tijd voor nieuw werk. “Veel nummers van de nieuwe EP spelen we al tijden live. Steeds vaker kregen we de vraag waarom deze nummers niet op plaat staan” vertelt Mirjam. Het was hoog tijd om de studio in te duiken. Dat deden ze nog met bassist Lionne van der Hagen. Zij zal echter op de EP presentatie afscheid nemen van de band. Mirjam over het naderende afscheid: “Lionne speelt momenteel in twee bands die allebei de ambitie hebben om vaak op te treden. Dit bleek steeds moeilijker te combineren en daarom hebben we besloten afscheid van elkaar te nemen. Op het podium is ze er binnenkort niet meer bij, maar in het artwork van de EP is ze voor altijd vereeuwigd. Een mooie beloning voor alle tijd en energie die ze de laatste jaren in The Dirty Denims heeft gestoken.” Er is al een vervangster: Sabine Biesbroeck speelde al een aantal keren mee en staat te trappelen om vast deel van de band uit te gaan maken. Waarschijnlijk zal zij op de EP presentatie al enkele nummers meespelen.

Over de nieuwe nummers is Mirjam enthousiast. “De EP bevat veel meer variatie dan de vorige. Er staan poppy nummers op, maar ook echte hardrock in de stijl van AC/DC. ‘Hit Me With Your Best Shot’ is mijn favoriete nummer van de EP, al is ‘Famous’ altijd erg gaaf om live te spelen. Als ik de muzikale stijl van onze nieuwe plaat moet beschrijven zou ik het ‘Happy Hardrock’ noemen.“

Deze nummers zullen zeker voorbij komen op vierentwintig maart. Het voorprogramma zal op deze avond verzorgd worden door de vuige rockers The Dirty Bastards uit Breda. “Het gaat een ‘dirty avond’ worden” lacht Mirjam. “We spelen vaker samen met deze band en we kunnen het goed met elkaar vinden. En dat onze bandnamen op elkaar lijken, is natuurlijk alleen maar leuk.”

Gesproken met Mirjam Sieben, op 28 februari 2012, over het wel en wee rond haar band The Dirty Denims en de aankomende EP presentatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven