Nieuwkomer Brabant Open Air maakt eerste namen bekend Nieuwkomer Brabant Open Air maakt eerste namen bekend

Eindhoven krijgt er een zomerfestival bij

, Tekst: Leon Versmissen

Nieuwkomer Brabant Open Air maakt eerste namen bekend

Eindhoven krijgt er een zomerfestival bij

Tekst: Leon Versmissen ,

Bavaria Open Air is niet meer maakte organisator Marc Meeuwis vorige week bekend. Het festival maakt een doorstart onder de naam Brabant Open Air en verhuist van Lieshout naar Strijp-S. Deze week zijn de eerste namen bekend gemaakt van het nieuwe zomerfestival van Eindhoven.

Bavaria Open Air heeft de afgelopen jaren een stevige naam weten te veroveren met hulp van hoofdsponsor Bavaria en grote namen in de line-up, voornamelijk afkomstig uit de Nederlandse popmuziek. Afgelopen jaar wisten onder andere UB40 en Guus Meeuwis twintigduizend liefhebbers naar het festival te trekken. Dat de bierbrouwer een eigen evenement wil organiseren op zijn terrein en de slechte bereikbaarheid van Lieshout zijn volgens de organisatie de belangrijkste redenen voor de verhuizing naar Eindhoven. "Bezoekers gaan eerder vanuit de regio naar de stad dan andersom" is als toelichting gegeven. En dus ging Meeuwis op zoek naar een grote Brabantse stad. Hij kwam uit in Eindhoven waar hij naar eigen zeggen met open armen is ontvangen door de gemeente. Of het succesvolle concept uit Lieshout ook in Eindhoven aanslaat onder de nieuwe naam, moet nog blijken. De eerste namen van de line-up zijn op andere festivals al vaak genoeg ware publiekstrekkers gebleken:

Kaiser Chiefs
Racoon
Miss Montreal
The Kyteman Orchestra

Brabant Open Air vindt plaats op 24 en 25 augustus 2012 op Strijp-S. Op beide dagen is er van 00.00 tot 04.00 uur een afterparty in het Klokgebouw, met op vrijdagavond een 80's & 90's Party en op zaterdag een Zero's Party. De kaartverkoop start op 1 april aanstaande.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven