Eerste namen folk festival Folkwoods bekend Eerste namen folk festival Folkwoods bekend

Organisatie blij met strikken van Veulpoepers 2.0

, Tekst: Patric Muris

Eerste namen folk festival Folkwoods bekend

Organisatie blij met strikken van Veulpoepers 2.0

Tekst: Patric Muris ,

De hoogtijdagen van muziekstroming folk lijken niet ten einde te komen. Dat merkt ook Eindhovens folk festival Folkwoods dat ieder jaar opnieuw uitbreidt. Met meerdere podia en alle voorzieningen die je mag verwachten van een festival is Folkwoods een volwaardig meerdaags evenement te noemen. De eerste namen zijn bekend en tegelijkertijd is de early bird voorverkoop gestart.

Op 10, 11 en 12 augustus 2012 vindt Folkwoods plaats in het Philips de Jongh park in Eindhoven. Het groot opgezette en groene park is die dagen afgesloten terrein en onderkomen van vele festivalgangers en artiesten uit binnen -en buitenland. “Folkwoods is een vakantieoord tijdens deze dagen” zegt Tinus Kanters, woordvoerder van de organisatie trots. “Dit jaar komen de Veulpoepers spelen in een nieuwe 2.0 setting, maar wel met grotendeels de originele bandleden.” Het zal net als veel andere namen niet iedereen iets zeggen, want het zijn doorgaans niet de doorsnee folk artiesten die geboekt worden. Singer-songwriter Tim Akkerman en zangeres Yori Swart, Grote Prijs winnaar van 2011, zijn tot nog toe misschien wel de namen die het meest bekend zijn bij het grote publiek. Dit zijn de andere namen van de line-up die bekend zijn gemaakt:
 
Russkaja
Platzak
L'Chaim
Omnia
La Jolie Folie
Travak
Mariner’s Children
Emma
Gatrill
Greenland Whalefishers
Frédérique Spigt
Negritos
Chris Woods
CCC Inc.
 
Er zullen uiteindelijk zo’n 45 acts op Folkwoods spelen. Van Russische polka tot aan paganfolk en up tempo Noorse punkfolk, het staat allemaal op Folkwoods. Naast live muziek zijn er ook documentaires en films te zien. Het festival mikt op de totaalbeleving waarbij bezoekers zich laten verrassen door de acts. Het is een festival dat bekend staat om haar sfeer en ieder jaar weer vele liefhebbers erbij krijgt. 3voor12/Eindhoven is er dit jaar voor het eerst bij om verslag te doen.
 
Folkwoods vindt plaats van 10 tot en met 12 augustus 2012 in het Philips de Jongh park in Eindhoven. Kaarten kosten tot 29 februari 2012 €95,- in de voorverkoop. Daarna gaat de prijs flink omhoog meldt de organisatie. Bij de kaarten is overnachting op de camping inbegrepen.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven