Stukafest Eindhoven maakt volledig programma bekend

Onder andere Snoeck, Gerard van Maasakkers, United-C en Erwin Garcia bij laatste namen

Tekst: Patric Muris ,

Stukafest keert volgend jaar terug in Eindhoven. Onlangs is uitgebreid kennis gemaakt met het bestuur van Stukafest Eindhoven en zijn ambities. Het festival is inmiddels al helemaal in kannen en kruiken. De programmamakers van 3voor12/Eindhoven radio belden afgelopen woensdag met Stukafest Eindhoven voor bekendmaking van de volledige line-up en de laatste nieuwtjes. Voor wie het gemist heeft, hier de samenvatting.

De line-up van Stukafest Eindhoven is volledig bekend gemaakt in de uitzending van 3voor12/Eindhoven radio op 12 december. Dit zijn de laatste namen van de programmering:

Breaking Ground: filmcollectief van jonge kunstenaars dat een aantal films laten zien, in een fietskelder.
Snoeck: gelaagde popmuziek met indie, jazz en zelfs rockinvloeden. Snoeck treedt op tijdens Stukahap, de opening van het festival in de Zwarte Doos waar festivalbezoekers ook wat kunnen eten.
Gerard van Maasakkers: Brabantse troubadour die een akoestische set speelt in een studentenkamer.
United-C: moderne dans.
Igor Vrebac: mime/theater.
The Deadly Viper Assassination Squad: gekke electro. Garantie voor dik feest.
Erwin Garcia: dj, afsluiter van het Stukafeest. Draait house waar iedereen stuk op gaat.

In de uitzending van 3voor12/Eindhoven radio op 21 november maakte de organisatie van Stukafest Eindhoven de volgende namen bekend:

Woody: singer-songwriter Woody, de ene helft van Woody & Paul, zal tijdens Stukafest Eindhoven in intieme setting zijn eigen liedjes, maar wellicht ook een paar van Woody & Paul, ten gehore brengen. Woody is kunstenaar en gerenommeerd songwriter.
The Dirty Denims: happy hardrock uit Eindhoven. De band is door de organisatie van Stukafest Eindhoven omschreven als ‘trots van Eindhoven’. The Dirty Denims zijn geboekt als headliner van het Stukafest eindfeest.
Özcan Akyol: schrijver die de literatuur ontdekte in de gevangenis en daar zichzelf leerde een boek te schrijven. Eind oktober is zijn debuut ‘Eus’ verschenen. Tijdens Stukafest Eindhoven zal Akyol zijn verhaal vertellen en kunnen bezoekers alle denkbare vragen aan hem stellen.

Tijdens het interview met het Stukafest bestuur over de terugkeer van Stukafest Eindhoven werden de eerste namen prijsgegeven:

Tim Vantol: voormalig punk/hardcore act die nu meer de folk kant opgaat.
James Wood: harmonieuze folkband uit Eindhoven die goed staat op festivals.
Big Bug Collection: collectief van creatieve artiesten dat als vaste prik t-shirts schildert op alle Kattekwaad feestjes.

Stukafest Eindhoven vindt plaats op 20 februari 2013 en bestaat uit drie reguliere ronden en een eindfeest. De drie ronden vinden plaats in studentenkamers, het Stukafest eindfeest wordt gehouden in de Effenaar. De definitieve locaties en tijden worden nog bekend gemaakt, evenals de twee extra acts die voortkomen uit de Studium Generale mystery boeking en de finale van Stukastrijd op 10 januari 2013 in het Gaslab.