The Mariner’s Children grote verrassing op Folkwoods zaterdag The Mariner’s Children grote verrassing op Folkwoods zaterdag

Zevenkoppige band uit Londen steelt show op namiddag

, Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Patric Muris

The Mariner’s Children grote verrassing op Folkwoods zaterdag

Zevenkoppige band uit Londen steelt show op namiddag

Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Patric Muris ,

The Mariner’s Children is een zevenkoppige folkband die zijn oorsprong vindt in Londen. Zangeres Emma Gatrill heeft net haar eigen voorprogramma verzorgd en is nu klaar om met haar medebandleden te knallen. Vooral de drummer valt op; met zijn stuwende en sterke drumlijnen is hij de aorta van de band. Zanger Ben Rubinstein, die qua uiterlijk lijkt op een blonde Daniel Radcliff, is echter de absolute frontman. Met zijn grappige aankondigingen en fantastische stem weet hij het publiek makkelijk voor zich te winnen.

Gezien
The Mariner’s Children, tijdens Folkwoods 2012.

Muziek
Het programmaboekje omschrijft de band als een combinatie van Arcade Fire en Mumford & Sons. Fleet Foxes zou daar echter ook aan toegevoegd kunnen worden. Als de zanger zijn baard wat langer laat groeien zou hij zeker niet misstaan op het podium bij de Amerikanen. Zangeres Emma Gatrill is voor The Mariner’s Childeren een beetje wat Lisa Hannigan voor Damien Rice was: Een onmisbare stille kracht die de perfecte tweede stem beheerst.

Plus
De band is fantastisch op elkaar ingespeeld. Ieder nummer wordt strak gespeeld. Geen foutjes, de stemmen sluiten naadloos op elkaar aan en de drums vormen de hartslag van het optreden. Ieder nummer, of het nu langzaam of uptempo is, is een succes in de tent. Het charmante voorkomen van de zanger zorgt ervoor dat ze het publiek al bij aanvang op zijn hand hebben. Zeker de uptempo nummers zijn een welkome verrassing op het festival. Het is feest in de tent. Ook al missen we volgens de zanger de laatste mogelijkheid om te dansen door niet los te gaan op ‘It Carved Your Name Into The Ground’, ieder nummer wat nog volgt wordt met luid applaus begroet. Sowieso, zeven bandleden betekent bij deze band zeven plussen. De celliste en violiste stuwen elkaar naar grotere hoogten en ook de andere bandleden hebben zichtbaar plezier op het podium.

Min
Tussen de nummers door is het vaak wat lang stil in verband met het stemmen van de gitaren. Deze tijd wordt dan meestal opgevuld met een verhaaltje van de zanger of een glimlach van de zangeres. Het toegestroomde publiek lijkt er maling aan te hebben, en wij eerlijk gezegd ook.

Conclusie
The Mariner’s Children is een band die een grote toekomst voor zich heeft. Als die zich blijft ontwikkelen zoals ze nu doet, is de vergelijking met Mumford & Sons en andere folk grootheden nog beter op zijn plaats. Vrijwel alle nummers klinken goed en de band zorgt voor een heerlijke sfeer op het festival.

Cijfer
8,5

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven