Kleine Emma Gatrill met harp raakt de weg kwijt op Folkwoods Kleine Emma Gatrill met harp raakt de weg kwijt op Folkwoods

Overmaat aan bezwerende nummers geeft ongemakkelijk gevoel

, Tekst: Thijs Portz / Fotografie: Patric Muris

Kleine Emma Gatrill met harp raakt de weg kwijt op Folkwoods

Overmaat aan bezwerende nummers geeft ongemakkelijk gevoel

Tekst: Thijs Portz / Fotografie: Patric Muris ,

Emma Gatrill is een multi-instrumentaliste die naast harp ook klarinet en accordeon speelt. Na een optreden op Folkwoods vorig jaar met de band Sons of Noel and Adrian, vroeg de organisatie haar dit jaar terug. Naast een solo-optreden in de grote tent, treedt ze ook nog aan met vaste band Mariner’s Children.

Muziek
Het solowerk van Gatrill leunt zwaar op de harp en haar Grote Stem, die afwisselend doet denken aan Björk, Ane Brun, Katie Melua en Kate Bush. Vandaag laat ze zich bijstaan door gitarist Marcus Hamblett. Hamblett is ook een muzikale alleskunner die onder andere met Laura Marling en eerdergenoemde Mariner’s Children heeft gewerkt. Zijn inbreng blijft vanavond beperkt tot het spelen van in reverb gedrenkte grondtonen waarop Gatrill haar zanglijnen laat zweven. Die zijn bezwerend en zwaar, maar wel loepzuiver.

Plus
Gatrill beschikt over een mooi stemgeluid en is vooral in de hoge regionen ongenaakbaar. Ook haar harpspel is van hoge kwaliteit. Haar nummers zijn vaak aan de lange kant, maar bevatten wel sterke melodieën die indruk maken.

Min
De grote tent is duidelijk een maatje te groot voor Gatrill en Hamblett. Ze lijken zich er zelf ook allerminst bij op hun gemak te voelen. De instrumentatie van de nummers is zo kaal en eentonig dat het optreden al snel een beetje ongemakkelijk wordt.
 
Eindoordeel
Aan kwaliteit geen gebrek bij Emma Gatrill. Een klein beetje lucht in haar repertoire of toevoeging van meer instrumenten zou haar muziek ten goede komen. En anders een optreden op een kleiner podium. Ruwe diamant.

Cijfer
7

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven