Bogus wil minder bh's op Nederlandse folkfestivals Bogus wil minder bh's op Nederlandse folkfestivals

Drietal Belgen weet stage 3 tot kookpunt te brengen op Folkwoods

, Tekst: Koen Frijns / Fotografie: Patric Muris

Bogus wil minder bh's op Nederlandse folkfestivals

Drietal Belgen weet stage 3 tot kookpunt te brengen op Folkwoods

Tekst: Koen Frijns / Fotografie: Patric Muris ,

België mag dan niet succesvol zijn op de Olympische spelen, maar vandaag weten de Belgen toch maar weer een gouden plak te behalen op het onderdeel 'goede sfeer brengen'. Het geschuifel op de kartonnen platen op de grond verbleekt bij de gepassioneerde muziek van Bogus.

Muziek
Bogus bestaat uit drie mannen uit België, die elkaar hebben leren kennen op het Conservatorium te Gent. Onder de naam Bogus spelen de mannen een explosieve mix van allerlei verschillende soorten folkgenres als Balkanfolk, Flamingo en Schotse folk. Het dansende publiek kan al hun energie kwijt op de opzwepende ritmes van de cajon, de melodische structuren van de klarinet en het virtuoos soleren van de gitaar. Bogus blijkt een trio te zijn dat zeer goed op elkaar is ingespeeld.

Plus
De gemoedelijke sfeer in stage 3. Iedereen danst zij aan zij op de muziek van Bogus. De Belgen weten het publiek goed te bespelen en voorzien hen met een energieke set waar ook een flinke dosis humor aan te pas komt. De chemie tussen de bandleden leidt veelal tot zeer verrassende variaties op de thema's en houden keer op keer een zekere spanning in hun muziek. De muzikanten weten hun instrumenten zeer goed te bespelen wat zeker bijdraagt aan de kwaliteit van hun performance.

Min
Er is niet echt een min, maar dit is wel muziek voor het dansende publiek. De niet-dansers in het publiek blijven rustig aan de zijkant zitten en dan komt het net iets minder binnen.

Conclusie
Bogus zet een zeer goede set neer en weet het publiek constant te behagen. De sfeer zit er van het begin af aan goed in en de Belgen ruilen graag het podium in voor een dansje op de dansvloer. Om Bogus te luisteren binnen de bebouwde kom is niet aan te raden, maar op de snelweg zeker. Daarbij nemen ze een zeer goede stelling in: Vrouwen moeten minder bh's dragen op Nederlandse folkfestivals.

Cijfer
7,8

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven