Samenwerking Effenaar en Friendly Fire voor cross-over festival ‘Hit The City’ Samenwerking Effenaar en Friendly Fire voor cross-over festival ‘Hit The City’

Onder andere Ewert and the Two Dragons, Fresku, China Rats en albumpresentatie Birdt al bevestigd

, Tekst: Patric Muris

Samenwerking Effenaar en Friendly Fire voor cross-over festival ‘Hit The City’

Onder andere Ewert and the Two Dragons, Fresku, China Rats en albumpresentatie Birdt al bevestigd

Tekst: Patric Muris ,

De stad in gaan met concerten die elders beter passen, is de Effenaar goed bevallen. Het poppodium gaat er nu zelfs een festival aan wijden met meerdere concerten op één dag, verspreid over meerdere podia in de binnenstad waaronder The Rambler, Studentenkapel, Plint en de Effenaar. De Effenaar organiseert het eendaags festival op 18 november 2012 in samenwerking met boekingskantoor Friendly Fire. De eerste namen voor het festival zijn inmiddels bekend. Naast muziek is er tijdens Hit The City ook veel aandacht voor literatuur en zo heeft Eindhoven er een nieuw cross-over festival bij.

De nadruk ligt tijdens Hit The City op muziek, maar ook literatuur komt veelvuldig aan bod. Het festival wil een duidelijk cross-over thema hebben met aandacht voor meerdere kunststijlen waar een breed publiek kennis mee kan maken. Onder het curatorschap van Eindhovense schrijver Henk van Straten zullen onder andere Ivo Victoria, Tjitske Jansen en Fresku teksten voordragen.

Het muzikale programma ziet er tot dusver als volgt uit:

Ewert and the Two Dragons; aanstekelijke up-tempo pop met folkinvloeden.
Vadoinmessico; cocktail van nationaliteiten en muziekstijlen waaronder folk, pop en dance. Geestverwanten van Arcade Fire en Crystal Fighters.
Boho Dancer; eigenzinnige freakfolk uit Scandinavië met een zangeres die een charme heeft die reikt tot ver buiten de zaal.
China Rats; energieke indie georiënteerde rock-‘n-roll uit Leeds. En dat het Brits is, dat hoor je.

Onder de literatuur zijn al genoeg namen uit Eindhoven te vinden, maar ook in de muzikale programmering is er plek voor artiesten uit Eindhoven die goed in het format passen. Op de grens van literatuur en muziek is daar Birdt; liedjesschrijver en kunstenaar Bardt van der Dennen brengt al bijna vijf jaar lyrische folk platen uit met daarop kleine liedjes, volgens hem zelf ideaal om bij te contempleren. Voorheen onder de naam Bird, maar sinds hij in grote lijnen weer het best als eenmansformatie omschreven kan worden, heeft Bardt een ‘t’ achter Bird geplakt. En dus is daar Birdt. Tijdens Hit The City zal Birdt het nieuwe album ‘Place For One Day’ presenteren in de perfecte locatie voor zijn vaak fluisterzachte en altijd intieme songs: de Studentenkapel.

In de komende weken worden meer acts, locaties en het tijdschema bekend gemaakt. 3voor12/Eindhoven werkt dit artikel voortdurend bij en zal op locatie live verslag doen van Hit The City.

Hit The City vindt plaats op 18 november 2012 bij diverse podia in Eindhoven. Aanvangstijd: 15.00 uur. De voorverkoop start 25 augustus aanstaande.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven