James Wood en Join The Cavalry completeren line-up Club 3voor12/Eindhoven

Eerder al albumpresentatie Radar Men from the Moon bevestigd

Redactie 3voor12/Eindhoven ,

Op 5 oktober is de laatste Club 3voor12/Eindhoven van 2012. Eerder maakten we al bekend dat Radar Men from the Moon als headliner hun nieuwe album ‘Echo Forever’ zullen presenteren. Zoals gebruikelijk telt de showcase van 3voor12/Eindhoven drie bands uit eigen stad die op het hoofdpodium van Eindhoven – de Effenaar – worden gepresenteerd. Radar Men from the Moon hebben, zeker na de eerste aankondiging, misschien minder introductie nodig, maar James Wood en Join The Cavalry stellen we graag even voor.

James Wood

Het gaat hard met James Wood sinds het optreden bij Piet Hein Eek eerder dit jaar. De band werd daar gescout voor Naked Song waar het een heel behoorlijk optreden gaf op het dakterras van het Muziekgebouw. Daar heeft 3voor12/Eindhoven ze leren kennen. Toen speelden ze nog met z’n drieën, inmiddels is de band gecompleteerd tot kwartet. Het festivalseizoen is voor de harmonieuze folkband uit Eindhoven nog niet voorbij, want James Wood is inmiddels ook bevestigd voor Brandend Zand, het nazomer festival van de Effenaar. In oktober opent James Wood Club 3voor12/Eindhoven, dan niet op het terras van de Effenaar, maar binnen, in de kleine zaal. Binnenkort volgt een uitgebreidere kennismaking met de band op onze site, in aanloop naar 5 oktober. Dan ook meer nieuws over de release van hun debuut EP die al in de planning zit.

Join The Cavalry

Met stevige roots in Eindhoven, maar met ook een thuisbasis in Utrecht, is collectief Join The Cavalry wellicht nog wat onbekend in Eindhoven. De bandleden afzonderlijk hebben hun sporen echter al behoorlijk verdiend in de Nederlandse popmuziek. We sommen op:
Vocals: Astrid Kunst (STEREO/Hydrofish)
Gitaar/backing vocals: Stephan Beuving (STEREO/Sunset Vertigo)
Gitaar: Toon Habraken (Memphis Lion/Sunset Vertigo)
Basgitaar/backing vocals: Jasper Vrijma (Memphis Lion/Sunset Vertigo)
Drums: Bas Alein Richir (I Kissed Charles/Secret Handshake Club)
Drums/backing vocals: Jasper Gielkens (Secret Handshake Club/Memphis Lion/Sunset Vertigo)

Met dubbele drums en dubbele gitaren is Join The Cavalry een energiek collectief dat stevige poprock maakt. In juni is de band al een keer in Eindhoven geweest voor een try-out in Altstadt, in oktober komt Join The Cavalry opnieuw naar Eindhoven, dan warmgedraaid en wel. De band is druk bezig met de voorbereiding op de release van de debuut EP – die in het najaar verschijnt – waarvan een voorproefje wordt gegeven op Club 3voor12/Eindhoven. Een eerste indruk van het geluid van de band is al te krijgen via de bandpage op Facebook, in 3voor12/Eindhoven radio zal de komende weken meer muziek van Join The Cavalry te horen zijn.

Met optredens van Radar Men from the Moon, Join the Cavalry, James Wood en een afterparty met dj duo I Am Duo is de line-up van Club 3voor12/Eindhoven op 5 oktober helemaal compleet. Er wordt gestart om 20.30 uur en voor de liefhebbers doorgegaan tot 02.00 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart via de kassa van de Effenaar en Ticketservice. Club 3voor12/Eindhoven is altijd vernieuwend, maar de prijs van een kaartje blijft hetzelfde: €5,-.