Twitterverslag showcase Verse Eieren nu ook in beeld

Recensies in vorm van twee tweets en twee foto’s per band

3voor12/Eindhoven redactie ,

Op tweede Paasdag speelde een nieuwe lichting Eindhovense bands in de Effenaar dat samen met PopEi een showcase genaamd ‘Verse Eieren’ heeft georganiseerd. Met een speelduur van dertig minuten per act was er een compacte opzet. En die hebben wij ook in de verslaglegging aangehouden. Het Twitterverslag was live te volgen gedurende het hele programma, maar is nu ook nog eens rustig na te lezen. Zo word je in vogelvlucht bijgepraat over nieuw muzikaal talent van Eindhoven.

Amber’s Autumn
Amber's Autumn opent Verse Eieren. Het gaat alle kanten op: na gitaarliedje volgt up-tempo synth nummer. Nu: stevige pop song. Meezinger. Leuke, energieke, podiumpresentatie van zanger. Geluid niet optimaal daardoor zang ook niet. Prettige poprock, maar mist spanning/variatie.

Digital Orchestra
Digital Orchestra zit nu middenin electrorock bombast na progrock/stonerrock opener. Alsof de Rockcity Institute band examen aflegt. Sterke afsluiter van lastige, soms megalomane, set. Technisch erg sterk, maar weinig pakkend. Benieuwd naar EP release 1-6 @PopEi.

The Harlets
The Harlets spelen veel harder dan aangekondigd. Echte mannenmuziek met stevige gitaren en schreeuwende zang. Niet iedereen trekt het. Accent en kracht liggen op gitaarspel en podiumpresentatie, die zijn onverschillig en cool. Het is schuren en zagen met rockend The Harlets.

The Odd Keys
The Odd Keys houden wel van wat glans, met lichtslang om drums als toppunt. Geluid doet sterk denken aan Starsailor, maar dan zonder hits. De brave pop/rock krijgt een gitaaruitbarsting ter afsluiting. Leuk, maar wat laat. Wederom geval van goed geschoold, maar geen eigen geluid.

Grim Tim

Het jeugdige Grim Tim zou met zijn zware, complexe bluesrock nu al niet misstaan op Bospop. Couplet en refrein hoeft niemand te verwachten. Bij meer ingetogen nummers klinkt frontman als doorleefde singer-songwriter. Gitaarspel - maar ook zang - is jaloersmakend. EP is op komst.

Na de vijf bands sloten we als volgt af: “Verse Eieren liet vijf bands zien die duidelijk al uit de dop zijn. Niveau hoger dan verwacht, maar bijna overal wordt iets eigens gemist. Wat opviel, is de zelfverzekerdheid waarmee deze echt nog hele jonge bands op het podium stonden van de Effenaar. Goede opkomst ook.”

De eindconclusie kan afgerond worden met de stelling dat er veel nieuwe bands op komst zijn in de Eindhovense muziekscene en dat die vrijwel allemaal nieuwsgierig maken naar die eerste release.
3voor12/Eindhoven blijft alle bands volgen. Volg onze Twitteraccount voor de laatste nieuwtjes of luister naar 3voor12/Eindhoven radio voor de muziek van de beste bands uit Eindhoven.  

Gezien: Amber’s Autumn, Digital Orchestra, The Harlets, The Odd Keys en Grim Tim tijdens Verse Eieren, op 9 april 2012, in de Effenaar.