Albumrecensie: Denvis & The Real Deal – Corazón

Band uit Eindhoven schrijft soundtrack van het zomergevoel

Tekst: Rob de Vries ,

Denvis & The Real Deal hebben hun derde album gereed. De band rondom zanger Dennis ‘Denvis’ Grotenhuis komt na het debuut ‘Comin’ Home’ uit 2006, en het in boekvorm verschenen ‘Join The Circus’ uit 2010, nu met ‘Corazón’. Naar aanleiding van het verschijnen van het album, krijgt het publiek twee kansen om de release bij te wonen. Eindhoven heeft uiteraard de primeur op 12 april, twee dagen later wordt de plaat in de Amsterdamse Melkweg gepresenteerd.

De titel doet vermoeden dat de nodige Spaanse invloeden zijn terug te horen in dit album van Denvis. De opener bevestigt dit vermoeden direct. ‘Corazón’ knalt er in en je waant je direct op een Mexicaans strand. De nodige Mariachi invloeden zijn terug te horen in het eerste nummer, waarin behalve gitaar en piano ook blazers en achtergrondzangeressen een prominente rol innemen. Een heerlijke start van het album. Behalve de titelsong zijn ook ‘Nobody But Baby’ en ‘A Father Too‘ in staat omgedoopt te worden tot de soundtrack van deze zomer. De nummers zijn opzwepend, hebben een heerlijk zuidelijk karakter en laten je verlangen naar een koud biertje op een festivalweide.

Denvis laat echter ook een andere, wat gevoeliger kant zien met het mysterieuze en ultrakorte ‘I Remember When I Loved Her’ en de gevoelige ballad ‘Hopeless’. Denvis is altijd een man met vele gezichten geweest. Niet alleen als zanger, maar ook als kunstenaar en presentator laat hij al vele jaren vele kanten van zichzelf zien. Al deze verschillende persoonlijkheden lijken een plekje op het album te hebben gevonden. ‘Corazón’ wat vertaald kan worden naar het Nederlands als ‘hart’, had als titel dan ook niet beter gekozen kunnen worden.

Er is niet echt een vinger te leggen op wat het genre van deze plaat zou moeten zijn. Er komen wat Cajun invloeden in terug, maar ook klassieke blues en soul spelen een rol. In de uptempo nummers laat de geboren Mierlonaar echter ook zijn rockende kant zien. Corazón is een sterke plaat die met nummers als ‘Hot Harlem Nights’ en afsluiter ‘Pura Vida Loca En La Playa De Los Vivos Con Mi Amigos Honey & Heart’  doet verlangen naar een lange en hete festivalzomer in het zonnige zuiden.
 
Denvis & The Real Deal presenteren Corazón op 12 april 2012 in de Effenaar en op 14 april 2012 in de Melkweg. Op 2 juni 2012 spelen Denvis & The Real Deal in Mierlo op het buitenfestival Pitpop. De plaat is de komende tijd in zijn geheel te luisteren op de 3voor12 Luisterpaal.