Hit The City: Westkust weet hoge verwachtingen geen moment waar te maken Hit The City: Westkust weet hoge verwachtingen geen moment waar te maken

Zweedse band zou wel varen bij communicatiecursus

, Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Bianca Stommel

Hit The City: Westkust weet hoge verwachtingen geen moment waar te maken

Zweedse band zou wel varen bij communicatiecursus

Tekst: Rob de Vries / Fotografie: Bianca Stommel ,

Anders dan de bandnaam doet vermoeden, is deze band niet uit ons eigen land afkomstig. Dit Zweedse vijftal speelt shoegaze zoals het ooit bedoeld is: gruizig, rommelig en intens. De band maakt op verschillende blogs inmiddels indruk met EP ‘Junk’. De verwachtingen in The Rambler zijn dan ook hoog. Helaas worden die hoge verwachtingen nooit waargemaakt.

Gezien
Westkust, op 18 november 2012 tijdens Hit The City, in The Rambler.

Muziek
Shoegaze dus. Op de EP is het leuk, vrolijk en behoorlijk dansbare indierock met een lekkere laag distortion. Live is de band rommelig, er zitten veel foutjes in die zelfs voor een leek goed te horen zijn. Inzetten door gitaristen die te laat komen, een drummer die er een aantal keren volledig naast zit, maar grootste irritatiefactor is het feit dat de zangeres geen moment te verstaan is. Wanneer de leadgitarist inzet om zijn deel van de zanglijnen op zich te nemen, blijkt echter dat dit een probleem is waar de hele band mee kampt.

Plus
Het optreden begint best veelbelovend. De muziek is nog vrij goed, de foutjes zitten pas later in de set. De EP laat ook horen dat er absoluut potentie, is maar die komt er vanavond geen moment uit. Grootste plus is dan uiteindelijk ook dat de set wat korter duurt dan het programmaboekje aangeeft.

Min
Waar te beginnen. Zoals gezegd is er in de gehele set totaal geen vlot samenspel te horen. Continu zit er wel iemand naast, met zangeres Julia Bjernelind als grootste bron van irritatie vandaag. Ongeïnspireerd en ongeïnteresseerd staat ze gedurende het hele optreden naar het plafond te staren. Wanneer een nummer wordt ingeleid met: “The next one is a funny, brand new song” hopen we eindelijk iets te kunnen horen van wat ze zingt. Helaas. Ook mede-vocalist Gustav Andersson is niet te verstaan, maar kan dit nog wel een beetje goed maken met de gitaarlijntjes die hij speelt.

Conclusie
De potentie is er zeker bij dit vijftal. Jammer alleen dat dit vandaag geen moment bewezen wordt. Door veel pers al de hemel ingeschreven, maar in The Rambler kunnen de Zweden geen moment overtuigen. Werklust, passie en inzet zouden van de set nog wat kunnen maken maar ook dat ontbreekt helaas. Het lijkt erop dat Westkust denkt er al te zijn, maar niets is minder waar; er moet nog keihard gewerkt worden aan een podiumpresentatie. En aan de zang mag ook wel wat geschaafd worden. Zonde.

Cijfer
4-

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven