Line-up Speedfest 2011 compleet op eentje na… Line-up Speedfest 2011 compleet op eentje na…

“Mystery guest zal aangenaam verrassen”

, Tekst: Paul Knippenberg

Line-up Speedfest 2011 compleet op eentje na…

“Mystery guest zal aangenaam verrassen”

Tekst: Paul Knippenberg ,

Met Discharge, The Brains, Rise and Fall en Orange Sunshine als laatste toevoegingen presenteert Eindhovens festival Speedfest zijn affiche voor editie nummer zes. Al zit er nog een grote verassing aan te komen als we de organisatie mogen geloven.

“Mystery guest zal aangenaam verrassen”

Speedfest zes zal plaatsvinden in het Klokgebouw, op zaterdag 10 december 2011. Het festival dat georganiseerd wordt door Peter Pan Speedrock biedt traditiegetrouw een greep uit de betere punk, rock ’n roll, metal, psychobilly, hardcore en stoner rock.

Een opvallende naam uit de line-up is het Amerikaanse Pentagram, een van de grondleggers van de doom metal, en alweer veertig jaar actief. Eerder dit jaar waren deze oudgedienden nog op Roadburn in Tilburg te zien. Uit diezelfde tijd stammen The Sonics, een iconische garageband die vooral in de jaren zestig speelde en in 2007 weer is herrezen.

Speedfest zal dit jaar in het teken staan van het afscheid van de Heideroosjes voor Eindhovens publiek. ’s Nederlands bekendste punkrockband zal er na een nog te verschijnen album de brui aan geven.

Punkers die nog niet van stoppen willen weten, zijn The Dwarves. Dit zootje ongeregeld onder leiding van Blag Dahlia zal ongetwijfeld voor spektakel en chaos zorgen in het Klokgebouw.

De Canadees Danko Jones staat als een van de headliners op het affiche. Het podiumbeest bracht vorig jaar nog het album ‘Below The Belt’ uit en heeft in het verleden vaker samen met Peter Pan Speedrock samen gespeeld.

Een van de grootste bands in het stoner rock genre, Monster Magnet, heeft toegezegd de klassieke plaat ‘Dopes To Infinity’ uit 1995 integraal te spelen. Iets om naar uit te kijken.

Eindhoven rockcity zal dit jaar vertegenwoordigd worden door de rock ’n roll van Black-Bone en uiteraard door de gastheren van het festival zelf: Peter Pan Speedrock.

Black-Bone speelde al op menig festival dit jaar, en zal een week voor Speedfest het voorprogramma van Deep Purple verzorgen in Arnhem. We kunnen wel stellen dat deze band is doorgebroken in 2011.

Eén plek op het affiche is nog niet bekend. De organisatie is nog in onderhandeling met een mystery guest waar verder nog geen uitspraken over gedaan mogen worden. “Veel Speedfest-bezoekers zullen aangenaam verrast zijn over deze act” mogen we uit de mond van Peter van Elderen, de frontman van Peter Pan Speedrock, optekenen. We houden het in de gaten. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven