Broke verhuist naar Ketelhuis met grootse plannen Broke verhuist naar Ketelhuis met grootse plannen

Win kaarten voor openingsfeest op nieuwe locatie

, Tekst: Patric Muris

Broke verhuist naar Ketelhuis met grootse plannen

Win kaarten voor openingsfeest op nieuwe locatie

Tekst: Patric Muris ,

Broke is terug van weggeweest. Nou ja, weggeweest… Het verfijnde Eindhovens danceconcept was na het plotselinge sluiten van het Stroomhuisje voor grote feesten even dakloos. Nieuw onderdak is gevonden en er zijn meteen maar even drie nieuwe edities aangekondigd.

Win kaarten voor openingsfeest op nieuwe locatie

Nog geen half jaar is Broke weggeweest, maar de stilte sinds de laatste editie op Koninginnenacht 2011 laat het wellicht heel wat langer lijken. Broke is een verfijnd danceconcept uit Eindhoven dat zich altijd heeft onderscheiden met een brede programmering (funk, deephouse en hip hop gaan moeiteloos samen) en een originele locatie, voorheen het Stroomhuisje. Toen het Stroomhuisje volgens de brandweer onveilig was verklaard voor grote feesten, moest de organisatie op zoek naar een andere locatie vertelt Mijke Hurkx, een van de drie organisatoren. “We hebben ons georienteerd op diverse alternatieve locaties, maar slechts weinigen passen echt goed bij ons concept. Bovendien hebben we een voorkeur voor ‘geleefde’ panden. Vorig jaar hebben we een editie gehouden in de Apparatenfabriek, ook op Strijp-S; dat was goed bevallen. De keuze voor het Ketelhuis, eveneens op Strijp-S, was na de gesprekken met Amaro (exploitant Ketelhuis) snel gemaakt. Het Ketelhuis is echt een te gekke ruimte.”

Het Ketelhuis bestaat uit een bovenverdieping -met prachtig zicht op Strijp-S- en een benedenverdieping. Die benedenverdieping kan hetzelfde ‘basementgevoel’ creëren als de kelder van het Stroomhuisje, maar dan gewoon op de begane verdieping. Ook in het Ketelhuis kan iedere ruimte weer zorgen voor zijn eigen vibe. Mijke laat weten dat er hard gewerkt wordt aan het goed neerzetten van Broke op de nieuwe locatie zonder bewust het Stroomhuisje concept te kopiëren naar het Ketelhuis. Het vertrouwen is er in ieder geval en dus zijn er meteen maar even drie edities georganiseerd, waarvan twee in het Ketelhuis en één op het STRP festival:

22 oktober, het openingsfeest van de Dutch Design Week in het Ketelhuis met:
FunkinEven & Fatima: FunkinEven is een dj en producer uit Londen die house, techno, boogie, soul en hip hop moeiteloos met elkaar rijmt. Fatima is onder andere bekend van producties van Floating Points, Dam Funk en Dorian Concept. Fatima heeft een rauwe stem met een flinke dosis soul. Hoe zij zich samen verhouden is zaterdag te zien.

Daarnaast veel dj’s: Dj Turne, Kid Sundance, Sjef, Mc Melodee en residents Ari, Piro & Dish. Kid Sundance is een hip hop dj uit Eindhoven die graag lome grooves en originele breaks in zijn dj sets en mixtapes verwerkt.  

Een week later, 29 oktober, is alweer een nieuwe editie in het Ketelhuis ter afsluiting van Dutch Design Week met:
Juju & Jordash: Muzikaal duo dat graag aan de knopjes zit. Met een bulk aan apparatuur worden, zowel elektronisch als akoestisch, Detroit-gekleurde techno, Chicago house, en jazz aan elkaar gemixt.

Newworldaquarium: een liefhebber van analoge apparatuur en een breed muzikaal spectrum. Newworldaquarium is een Nederlandse producer die de groove als voornaamste invalshoek heeft.
De dj’s van Freeloaders zorgen voor het Rock ’n Roll gehalte op deze editie.

18 november, Broke op STRP met: Een dj set van Matthew Herbert die vooraf nog een live show geeft. Matthew Herbert is een eigenzinnige producer die onder andere bekend is van remixen van Björk, REM, Moloko/Roisin Murphy en Yoko Ono.

Jameszoo: jonge creatieve producer, dol op vreemde samples, die momenteel werkt aan zijn debuutalbum met bijdragen van Arthur Verocai en Gideon van Gelder. Op STRP zal Jameszoo met een ‘beta band’ zijn live debuut maken.

Motor City Drum Ensemble: dj uit Keulen die eveneens graag veel verschillende stijlen in zijn djset gebruikt. Dat was al te horen op zijn DJ-Kicks compilatie. Disco, Dub, House en Afrobeat zijn enkele stijlen van zijn brede muzikale palet.

Op de vraag wat verdere toekomstplannen zijn, antwoordt Mijke dat er een bijzondere decembereditie aan zit te komen. De namen zijn al nagenoeg bevestigd en zullen binnenkort via 3VOOR12/Eindhoven bekend gemaakt worden. Er wordt zelfs al gewerkt aan een januari editie. “We zullen er vanaf nu veel regelmatiger zijn. Broke zal dus vaker geprogrammeerd worden dan in de tijd van het Stroomhuisje. Toen waren we er ongeveer zes keer per jaar. Dat zal nu veel vaker zijn.” Broke is terug en zit boordevol ambities. Wil je graag bij de eerstvolgende Broke zijn op 22 oktober? Beantwoord dan de volgende vraag en maak kans op 2 kaarten voor de openingseditie:

In welke stad groeide Mc Melodee op?

Het goede antwoord kun je sturen naar info@3voor12ehv.nl met als onderwerp ‘prijsvraag Broke’.
Er wordt geloot onder de goede inzendingen. Geen prijswinnaar en toch zin om te gaan? De voorverkoop van het openingsfeest is gestart. Kaarten zijn te krijgen bij kledingboetiek Magda in Eindhoven en kosten €10-,.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven