Two Days Left op Popronde regelrechte aanfluiting Two Days Left op Popronde regelrechte aanfluiting

Popronde commissie moet zich schamen

, Tekst: Gijs Garenfeld / Fotografie: Paul Verhagen

Two Days Left op Popronde regelrechte aanfluiting

Popronde commissie moet zich schamen

Tekst: Gijs Garenfeld / Fotografie: Paul Verhagen ,

Nou, even een lekker potje metal! Het genre is op Popronde bijzonder onderbelicht. Het is eigenlijk een manco in het concept. Kroegen en podia mogen zelf bepalen welke artiesten in hun venue spelen en omdat zij veel mensen binnen willen hebben, worden alle veilige popbandjes gevraagd. Behalve Dynamo, dat durft het wel aan om Two Days Left neer te zetten.

Popronde commissie moet zich schamen

Experimentele en harde muziek wordt bijna niet geboekt tijdens Popronde en dat is jammer. Hoewel je ook kan beredeneren dat het niet voor niets Popronde heet. Voor vanavond is het niet anders, behalve nu dus even in Dynamo waar we lekker kunnen beuken op Two Days Left. Dat zou je althans denken vooraf. Het loopt anders.

Two Days Left komt voor een gedeelte uit Eindhoven en speelt dus een soort van thuiswedstrijd. Er staan genoeg leeftijdsgenoten met shirts van de band en het is gezellig in de kleine zaal. De band deed veel bekendheid op toen ze tweede werden in Limburgse bandwestrijd 'Nu Of Nooit'. Hoe dat mogelijk is? Dat vraag ik me hardop af na vanavond.

De muziek van de band is een combinatie van nu-metal en metalcore. Dat is al geen gelukkige combinatie. Nu-metal kan anno 2011 nog best leuk zijn, zo bewijst Dope D.O.D. in Groningen, maar Two Days Left haalt dat niveau nergens. Om eerlijk te zijn, halen ze het niveau dat Popronde als keurmerk waarborgt niet eens. De riffs zijn véél te simpel, de nummers erg voorspelbaar. De Nintendo samples voegen echt helemaal niets toe en het samenspel van de zangers is ronduit slecht. De rapper kan niet rappen en zingt vals, de grunt passages van de andere vocalist zijn saai en eentonig. Ze springen over het podium, rennen door het publiek, vallen dan op de grond, gooien de gitaar door de lucht en peppen het publiek op. Energie hebben ze genoeg, maar alle uitstraling ontbreekt. Het slappe Limburgse geklets tegen hun vrienden maakt het allemaal alleen nog maar pijnlijker.

Two Days Left is het stereotype vriendenband dat voor eigen vrienden in eigen dorpen optreedt. Iedereen dronken, keigezellig. Lekker blijven doen, niets mis mee. Degenen die zich écht moeten schamen zijn de mensen in de commissie van Popronde, de mensen die deze band geselecteerd hebben. Zij vonden kennelijk dat deze band zo goed was, dat heel Nederland dit moet horen. Belachelijk. Vooral omdat er echt heel veel betere metalbands in Nederland rondlopen. Two Days Left op Popronde is een regelrechte aanfluiting.

Gezien: Two Days Left, tijdens Popronde in Dynamo, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven