Popronde eist zijn tol in laatste ronde All Missing Pieces Popronde eist zijn tol in laatste ronde All Missing Pieces

Band verspeelt talent veel te gehaast

, Tekst: Patric Muris / Fotografie: Paul Verhagen

Popronde eist zijn tol in laatste ronde All Missing Pieces

Band verspeelt talent veel te gehaast

Tekst: Patric Muris / Fotografie: Paul Verhagen ,

De broertjes van All Missing Pieces zijn niet meer die mini pubers van een paar jaar geleden. De allerjongsten van vanavond zijn ouder geworden en hebben veel gespeeld, onder andere in deze editie van Popronde. De band kiest ervoor om veel nieuwe nummers te spelen. Nieuwigheid in een showcase, eens kijken hoe dat bevalt.

Band verspeelt talent veel te gehaast

De Kram, waar All Missing Pieces spelen, is een kroeg op Stratumseind die een patent heeft op bands die doorbreken na Popronde. Go Back To The Zoo is het bekendste voorbeeld. Ook het genre dat zij boeken, keert ieder jaar terug: hitgevoelige pop/rock gespeeld door echte jongensbands. 

En jongens zijn het die van All Missing Pieces. "Papabroertje," zoals hij zichzelf noemt, introduceert de andere broertjes. Daarna wordt er begonnen met het spelen van een rommelige set die bestaat uit uptempo nummers waarin altijd wordt gezocht naar de juiste opbouw die hitgevoelig, maar ook voorspelbaar aandoet.

Een paar oude nummers worden afgewisseld met voornamelijk nieuwe nummers en zelfs een nummer dat nog niet af is. Het is geschreven door de bassist en die heeft blijkbaar de titel nog niet doorgegeven. Of het einde van het nummer, want beiden zijn onbekend bij de 'frontman’. De oudste van het stel doet het overigens wel erg goed: hij neemt duidelijk leiding, ook wanneer crisismanagement moet worden toegepast, bijvoorbeeld als er weer eens technische mankementen zijn.

De drukte van de afgelopen tijd lijkt zijn tol te eisen vanavond, want All Missing Pieces verspelen hun talent en doen dat ook nog eens in een gehaast tempo. Ze geven het haast zelf toe als ze bekennen kapot te zijn en zelfs excuses maken voor alles wat er mis gaat. Dat deze jongens hun tijd ver vooruit zijn en behoorlijk muzikaal zijn, is aan alles te horen, maar na de jaren ervaring wordt er -hoe jong ze ook zijn- meer verwacht dan wat ze vanavond laten zien.

Meezinger ‘Infinity’ is een sterk nummer, maar schrijf er daar meer van. Neem die nieuwe nummers nog eens goed door met elkaar en laat de tweede stem weg als het benodigde bereik niet wordt gehaald. Wil je ooit van dat jongensimago afkomen, dan zou het advies om de oh’s en ah’s te schrappen ook een goede zijn om ter harte te nemen. Neemt niet weg dat het talentvolle jongens blijven die allemaal heel aardig kunnen spelen en dat ook nog eens goed in combinatie kunnen.

Gezien: All Missing Pieces, tijdens Popronde in De Kram, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven