Passengers lijken vandaag vooral tegen zichzelf te vechten Passengers lijken vandaag vooral tegen zichzelf te vechten

Moeizame set van band met potentie

, Tekst: Gijs Garenfeld / Fotografie: Leon Versmissen

Passengers lijken vandaag vooral tegen zichzelf te vechten

Moeizame set van band met potentie

Tekst: Gijs Garenfeld / Fotografie: Leon Versmissen ,

We zijn op de helft van de avond, als we ons richting Burgers begeven. Passengers is een band uit Leeuwarden en boven hun site staat met dikke letters ‘atmospheric indierock’. Een uitgesproken band. Kijk, daar houden wij van...

Moeizame set van band met potentie

Passengers omschrijven hun muziek als 'atmospheric indierock’. Kijk, een band die weet wat ze wil en niet te moeilijk doet om zijn sound te beschrijven. Volgens het programmaboekje zouden ze om 22:45 moeten beginnen. Echter, die planning wordt niet gehaald. Door problemen met het geluid begint het concert 20 minuten later. Het is de basis van een wisselvallig concert, van een band die wel laat zien talentvol te zijn.

De muziek van Passengers is inderdaad goed te beschrijven als atmosferische indierock. Bassist Jeljer Glashouwer legt een strakke basis waarna zanger/toetsenist Folkert Stuiver, gitarist Patrick Schaaftal en drummer Arjen Poppinga het geluid beetje bij beetje opbouwen totdat de verschillende melodielijnen op een mooie manier samenkomen. Het moeilijke van deze muziek is dat je een zaal moet hebben die oplet en je moet zelf zorgen dat je foutloos speelt. Helaas zitten beide factoren tegen vandaag.

Niet alleen lijken er maar vijf mensen echt op te letten (de anderen zijn even gezellig de week aan het doornemen), ook Passengers zelf spelen niet helemaal foutloos. Vooral de zang van Stuiver ligt soms tegen het valse aan. En ook Schaaftal en Poppinga maken kleine foutjes. Door die foutjes, word je als publiek niet altijd meegesleurd in de muziek. Dat is vervelend, want er zit af en toe een hele knappe dynamiek in de nummers. Niet alle nummers komen dus even sterk over.

Door voorgenoemde foutjes lijken Passengers vanavond vooral met zichzelf in gevecht te zijn. De oorzaak hiervan is onduidelijk. Komt het door de soundcheck? Het publiek? Hoort de band zichzelf niet goed? Een combinatie van die dingen? Passenger laten in ieder geval zien veel potentie te hebben, maar het komt er vanavond niet helemaal uit. Een snelle herkansing, jongens?

Gezien: Passengers, tijdens Popronde in Burgers, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven