Party Jackmaster draait hits Party Jackmaster draait hits

Dj viert zijn eigen feestje back to back met Cinnaman

, Tekst: Bob Schellens / Fotografie: Hanneke Wetzer

Party Jackmaster draait hits

Dj viert zijn eigen feestje back to back met Cinnaman

Tekst: Bob Schellens / Fotografie: Hanneke Wetzer ,

Hoe knoop je de eindjes aan elkaar wanneer Aphex Twin in de andere zaal met hardcore beats eindigt? Jackmaster staat bekend als een gemene mixmeester. Het zou voor hem een kleine moeite moeten zijn om het feest te continueren. Maar dat blijkt toch een pittige klus te zijn.

Dj viert zijn eigen feestje back to back met Cinnaman

MUZIEK
Jackmaster draait alle stijlen door elkaar. Van electro tot aan dubstep en van garage tot aan techno. Een paar namen die onder zijn label werken, zijn Hudson Mohawke en Jamie XX. De man achter Jackmaster is Jack Revill. Hij heeft een goed gevuld netwerk van toffe producers en dj’s.

PLUS
Laten we dan gelijk maar eens wat classics achter elkaar draaien. CLS en ‘Can You Feel It’ doet het gelijk al goed. Of ‘The Vamp’ van Outland. Dat geeft je wel meteen de druk om nog meer van deze platen te draaien, maar dat gaat even niet op.

MIN
Revill heeft het er moeilijk mee. Het publiek moet bij de les gehouden worden. De spanningsboog is erg kort, of is er eigenlijk niet. Jackmaster balanceert tussen bekende beats en… bekende beats. Het zijn de hitjes die nu eenmaal werken. De koffer met juweeltjes uit het UK garage genre blijft op slot.

CONCLUSIE
Jackmaster bouwt zijn feestje samen met Cinnaman die na hem zal draaien. Samen doen ze een back to back. Ze vieren hun eigen feestje met het draaien van dikke hits, maar ze laten het na om er echt een set van te maken. Bovendien laten ze het publiek totaal links liggen. Het publiek dat er nog is welteverstaan, want het is inmiddels al ver na middernacht. 

CIJFER
6

Gezien: Jackmaster, tijdens STRP 2011 in Klokgebouw, op 26 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven