Opmars Misery Kids laat zich niet stoppen door technisch mankement Opmars Misery Kids laat zich niet stoppen door technisch mankement

Enthousiast optreden zorgt voor enthousiast publiek

, Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Leon Versmissen

Opmars Misery Kids laat zich niet stoppen door technisch mankement

Enthousiast optreden zorgt voor enthousiast publiek

Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Leon Versmissen ,

Het gaat voortvarend met de carrière van Misery Kids uit Rotterdam. De band die pas sinds november 2010 bij elkaar is, maakt momenteel snel naam in de Nederlandse muziekscene.
Na enkele mooie voorprogramma’s en een uitverkiezing voor 3VOOR12's Hollandse Nieuwe is de band als klap op de vuurpijl geselecteerd voor de shortlist van Popronde 2011.

Enthousiast optreden zorgt voor enthousiast publiek

Tijdens Popronde Eindhoven mogen Misery Kids zich vanavond bewijzen op het podium van café The Rambler. Dit doen ze gewapend met de kersverse EP ‘Twisted Nerve’. Wat tijdens de eerste gitaarklanken meteen opvalt, is de energieke en enthousiaste podiumpresentatie van het trio. De band speelt fel en vol overgave de muziek die ze zelf omschrijven als psycho-rock. Ze creëren samen een sound die tussen genres als sixties garage, punk, grunge en indie rock door laveert.

Het aanwezige publiek pikt dit enthousiasme meteen op wat zorgt voor de nodige beweging op de dansvloer in The Rambler. De aandacht verslapt voor even wanneer er technische problemen op het podium ontstaan. Gelukkig is het oponthoud slechts van korte duur en stomen de Misery Kids door met enkele heftige nummers waar in we soms de echo van Nirvana en The Sonics terug horen.

De jonge band heeft naar alle waarschijnlijkheid nog niet genoeg repertoire voor een volledige setlist waardoor er twee covers gespeeld worden. Ze kiezen voor platen van overduidelijke inspiratiebronnen McLusky (Lightsabre Cocksucking Blues) en Eighties Matchbox B-Line Disaster (Celebrate Your Mother).

Dit blijken geslaagde keuzes; de nummers passen wonderwel tussen het eigen materiaal. Het zorgt er voor dat het grootste gedeelte van de toehoorders er geen weet van heeft dat ze tegen het einde van de set twee covers voorgeschoteld krijgen.

Het is absoluut niet te zien en te horen dat deze mannen pas een jaar samen spelen als Misery Kids. Dit koppelen ze aan een presentatie op het podium vol energie. Op een technisch mankement na zien we een korte strakke set van een band die erg veel potentieel toont vanavond. De opmars van Misery Kids is nog niet ten einde.

Gezien: Misery Kids, tijdens Popronde in The Rambler, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven