Macronizm neemt afscheid van live band met release CD/DVD dubbelaar Macronizm neemt afscheid van live band met release CD/DVD dubbelaar

'De Sessies' bevat eerste akoestische hip hop DVD ooit uitgebracht

, Tekst: Patric Muris

Macronizm neemt afscheid van live band met release CD/DVD dubbelaar

'De Sessies' bevat eerste akoestische hip hop DVD ooit uitgebracht

Tekst: Patric Muris ,

Macronizm is een begrip in de Eindhovense muziekscene. Het is de alter ego van rapper Marco Martens die bekend staat om zijn inhoudelijke teksten en zachtaardige flow. Live speelde hij met band, akoestisch en full throttle. Met zijn huidige band zal hij dat zaterdag nog eenmaal doen in Area 51 waar ook maar meteen een bijzondere dubbelaar wordt gepresenteerd.

'De Sessies' bevat eerste akoestische hip hop DVD ooit uitgebracht

De live act van Macronizm ging de laatste jaren door het leven als ´indie rap´ collectief waarin rap werd gecombineerd met lichte rock. Macronizm en zijn band speelden up tempo shows in de uitgebreide bezetting en akoestische sessies in een geminimaliseerde variant. Met de volledige band werd vier jaar lang stad en land afgegaan. Aanstaande zaterdag is er een laatste kans om Macronizm met diezelfde volledige live band te zien. Daarna is de formatie alleen nog te horen op de CD van de dubbelaar. Diverse bevriende artiesten zullen als voorprogramma spelen met een verrassing hier en daar. Dit zijn de namen die alvast door Marco bekend zijn gemaakt:

Che
Jeekast
Two Minute Men
Dennis Gaens
Engel
DC Lama

Na zaterdag zal Macronizm door blijven gaan als rapper zoals hij dat altijd heeft gedaan. Akoestisch en later wellicht in een nieuwe bandsamenstelling. Dat hij nieuwe uitdagingen gaat zoeken, is een ding wat zeker is. Zo gaf hij onlangs zijn debuutoptreden met punkband Jooost in café Aloys wat ongetwijfeld nog een vervolg krijgt.

De afscheidsshow wordt opgeluisterd met de bijzondere release genaamd: De Sessies. Ruim een jaar geleden ontstond het idee om een akoestische hip hop DVD uit te brengen. Omdat die nog niet bestaat. Nergens, zover bij Marco bekend. Toen hij het nieuws deelde, konden we niet anders dan zijn stelling bevestigen. Tot op de dag van vandaag hebben wij nog steeds het vermoeden dat hij de eerste is. Marco stelt dan ook een Sessies dubbelaar ter beschikking als prijs voor een ieder die beter weet. Noem de naam van de artiest die hem voorging in een reactie op dit artikel en een exemplaar is voor jou. En anders is bevestiging van een wereldprimeur ook goed, aldus de rapper zelf. De akoestische hip hop sessies zijn opgenomen in het Inkijkmuseum, in een intieme setting en voor een klein publiek. De sessies waren vrij toegankelijk en drukbezocht. Voor een ieder die het heeft gemist, is er nu de DVD.

Naast de DVD bevat de dubbelaar een CD met daarop elf studionummers ingespeeld met een zeskoppige band. De nummers, waarvan enkelen nog nooit eerder zijn uitgebracht, zijn op eigenzinnige wijze uitgevoerd en wijken dus soms sterk af van de albumversies.

‘De Sessies’ is met het vastleggen van de live setting en de akoestische variant een tijdsdocument geworden voor het indie rap collectief. Een digitale schoenendoos met beeld en geluid zoals Marco zelf had kunnen zeggen.

Dubbelaar ‘De Sessies’ wordt op 19 november 2011 gepresenteerd in Area 51 tijdens de laatste show van Macronizm in zijn huidige vorm. Op de website van Macronizm zijn de tracks van ‘De Sessies’ al te beluisteren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven