Kill 'em Mister knalt op Popronde afterparty Kill 'em Mister knalt op Popronde afterparty

Juiste act op juiste plaats

, Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Leon Versmissen

Kill 'em Mister knalt op Popronde afterparty

Juiste act op juiste plaats

Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Leon Versmissen ,

Op de afterparty van deze Popronde mag Kill 'em Mister met stevige electro de Effenaar laten trillen. Hier geldt vanavond: hoe later, hoe harder.

Juiste act op juiste plaats

Vorig jaar zagen we gitarist Mathias Janmaat al in de Effenaar tijdens de Popronde afterparty met noise rock formatie Bombay Show Pig. Dit jaar is hij terug met zijn vriendin Lenka Boyd op zang in Kill 'em Mister. De vergelijking in het programmaboekje van de Popronde met Sleigh Bells is volledig op zijn plaats.

De begeleidende muziek die de bassist vanaf zijn dj-booth bedient, komt wat schel uit de boxen. Of dat door de compressie of de geluidsman komt, is niet duidelijk. Gedurende de set verandert er in ieder geval niets aan. Met wat meer nadruk op lage tonen zouden de liedjes misschien nog beter uit de verf kunnen komen. Ook wordt het publiek dan meer gestimuleerd om een dansje te wagen. Iets waarvoor deze muziek zich goed leent.

Naast de vooropgenomen muziek horen we verder scheurende gitaren en een pompende basgitaar. En niet te vergeten frontvrouw Lenka die af en toe door een vocoder wordt gegooid, zoals bijvoorbeeld in het aanstekelijke 'Female Killer Robot'. Andere nummers klinken leger waardoor meer diepgang wordt gecreëerd. Ook zonder effecten past Lenka's stem goed in het totaalplaatje en bovenal zingt ze zuiver. Als je erover nadenkt is dat best uniek in dit genre. Heb je Alice Glass van Crystal Castles al eens 'echt' horen zingen? Daar wil je niet aan denken. Wel moet gezegd worden dat de zwarte glimmende legging wat afleidt. Als de beide gitaristen hier en daar ook nog eens zanglijntjes voor hun rekening nemen kan de act zich meten met Death From Above 1979 en instant hitmachine Klaxons. Dat zijn eigenlijk ook gelijk de beste momenten.

Aux Raus houdt het binnenkort voor gezien. Het gat dat valt kan prima worden opgevuld door Kill 'em Mister. Nederland is een electroact rijker. Is hier markt voor? We zullen het zien.

Gezien: Kill'em Mister, tijdens Popronde in Effenaar, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven