Eerste headline tour Hunting The Robot met single Get Pregnant Eerste headline tour Hunting The Robot met single Get Pregnant

Band creatief met promotie en geeft exclusieve hebbedingetjes weg

, Tekst: Patric Muris

Eerste headline tour Hunting The Robot met single Get Pregnant

Band creatief met promotie en geeft exclusieve hebbedingetjes weg

Tekst: Patric Muris ,

Hunting The Robot, de experimentele indie band uit Eindhoven, heeft op dit portaal geen verdere introductie meer nodig. We volgen de band al vanaf het allereerste moment en hebben nog geen nieuwsbericht gemist. Ze waren al voorprogramma van diverse bands in het Nederlandse clubcircuit, nu gaan ze voor het eerst op eigen benen staan. En dat doen ze met hun allernieuwste release: 'Get Pregnant'.

Band creatief met promotie en geeft exclusieve hebbedingetjes weg

Als headliner een volle zaal trekken, is Hunting The Robot al wel eens vaker gelukt. Op onze eigen clubavond begin dit jaar bijvoorbeeld nog die geheel in het teken stond van hun EP release. Dat was echter nog onder de vlag van een andere organisatie. Nu gaan ze het helemaal zelf doen. Zoals ze ook zelfstandig deze clubtour hebben geregeld. Dat was de jongens namelijk al gelukt voordat ze boekingskantoor Friendly Fire in de arm namen.

De clubtour van Hunting The Robot staat helemaal in het teken van de laatste single ‘Get Pregnant’ die net als al hun andere muziek gratis te downloaden is. Er zit een b kantje bij het nummer genaamd ‘Super Consumerism’. Hunting The Robot heeft Nederland beloofd nieuwe muziek te bezorgen, omdat zij vonden dat het nodig was. Dat idealisme is nog steeds wel terug te horen in de nieuwe nummers, maar de scherpe randjes zijn minder aanwezig dan op debuut EP ‘Our Ocean Is Illuminated’. Het maakt hun geluid wel toegankelijker. 'Get Pregnant' is te omschrijven als indie/elektro/pop met een hitgevoelige opbouw bestaande uit een goed refrein en een verrassende break.

De ‘Get Pregnant’ clubshows van Hunting The Robot beloven een grotere live setting dan gebruikelijk. Er wordt flink uitgepakt met blazers en vj’s die de toch al sterk gegroeide live reputatie van Hunting The Robot deze tour nog meer kracht bij zullen zetten. De Get Pregnant tour komt voorlopig langs de volgende podia, met een slotspektakel in eigen stad:

18 november: Nieuwe Nor, Heerlen
24 november: Winston, Amsterdam
9 december: Supermarkt, Den Haag
16 december: Exit, Rotterdam
23 december: Effenaar, Eindhoven

Hunting The Robot laat niets aan het toeval over en heeft diverse acties opgezet om de promotie een flinke boost te geven. Er zijn onlangs al vijf prijzenpakketten weggegeven met daarin exclusieve cassettes van ‘Get Pregnant’ en bijbehorende Polaroids. Het artwork van alle releases is tot nu toe altijd hoogstaand geweest waardoor gerust gesproken kan worden van een leuk hebbedingetje. Wil je ook zo’n prijzenpakket? Ga dan naar de website van de band en doe mee onder het mom van ‘support us and get love’.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven