BlackBoxRed heeft zetje nodig BlackBoxRed heeft zetje nodig

Meisje/jongen act heeft potentie om sterke garage act te worden

, Tekst: Koen van Hees

BlackBoxRed heeft zetje nodig

Meisje/jongen act heeft potentie om sterke garage act te worden

Tekst: Koen van Hees ,

BlackBoxRed heeft wel heel veel weg van die andere band met drie lettergrepen met een jongen op drums en een meisje op gitaar/zang. Juist ja, Blood Red Shoes. Een vergelijking met Subways is ook op zijn plaats. Er zijn ook verschillen, maar genoeg vergelijkingen vooraf, hoe spelen zij live?

Meisje/jongen act heeft potentie om sterke garage act te worden

Met hun grunge kan de tweemansformatie opvallend makkelijk mee met genoemde genregenoten Blood Red Shoes. Het doet ook sterk denken aan The Subways, maar die zijn dan weer met z'n vieren. Ondanks dat ze maar met z'n tweeën zijn, is het podium goed gevuld. Het drumstel is aan de voorzijde van het podium opgesteld waardoor eigenlijk alles aan de voorkant staat. BlackBoxRed biedt ook variatie aan de rechttoerechtaan liedjes door af en toe gitaar in te ruilen voor keyboards.

Wat gelijk opvalt, is de in perfect uitgevoerde drumpartijen waarbij het lijkt alsof het totaal geen moeite kost. Er is veel variatie te herkennen in het slagwerk van Stefan Woudstra en het is dan ook een genot om naar te mogen luisteren. Als muzikant komt frontvrouw Eva Netten goed mee met haar scherpe riffs en moddervette sound. De stukjes synthesizer zijn simpel maar doeltreffend. Het zorgt in ieder geval voor de nodige diversiteit. Iets wat in een tweemansformatie misschien wat lastig kan zijn. 

Als zangeres is Eva soms wat te behouden, te onzeker en te monotoon. Hierdoor klinken de stukken met alleen drums en zang wat kaal. Het is te hopen dat hier nog rek in zit, want de potentie om een goede liveact te worden, is er zeker. Het liefste wil je Eva een zetje geven in de hoop dat ze dan wat meer gas geeft. Want schreeuwen, dat kan ze wel.

Gezien: BlackBoxRed, tijdens Popronde in Effenaar, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven