Barbarella maakt alles behalve filmmuziek Barbarella maakt alles behalve filmmuziek

Optreden doet uitkijken naar naderende CD release

, Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Paul Verhagen

Barbarella maakt alles behalve filmmuziek

Optreden doet uitkijken naar naderende CD release

Tekst: Paul Knippenberg / Fotografie: Paul Verhagen ,

De bandnaam Barbarella is geïnspireerd op de cult science fiction film met actrice Jane Fonda uit de jaren ’60. Wanneer zanger Jody Peters ook nog eens het podium in de Altstadt opstapt gehuld in een Star Wars shirt is het duidelijk: we hebben te maken met filmliefhebbers. Benieuwd of de voorliefde voor science fiction doorklinkt in de nummers.

Optreden doet uitkijken naar naderende CD release

‘3FM Serious Talent’ Barbarella mag zijn Popronde tour afsluiten in een stampvolle kroeg. Deze band is al een aantal jaren bezig en heeft aan de belangstelling te zien al een goede reputatie opgebouwd. Barbarella speelde twee jaren geleden ook al op Popronde, toen om hun goed ontvangen EP ‘Neon City’ te promoten. Later dit jaar zal de full length ‘Quid Pro Quo’ uitkomen.

Met de volumeknoppen maximaal opengedraaid, brengen de heren van Barbarella stevige rock. Niet bepaald filmmuziek. De band kiest er dapper voor om veel nieuw werk te spelen. Enkele nummers van de EP komen tegen het einde van de set pas voorbij. De muziek van de Nijmegenaren bevat veelal groovende stoner riffs maar blijft te allen tijden catchy. De nummers in de korte ‘Popronde set’ komen in sneltreinvaart voorbij. Pas bij het laatste nummer wordt het over een andere muzikale boeg gegooid. De song wordt heerlijk uitgebouwd wat zorgt voor een heavy slot van de show.

Minpunt is de zang vanavond. Jody Peters komt soms met moeite boven het gitaargeluid uit en haalt zijn hoge noten niet. Erg storend is het gelukkig niet en het zou zomaar een verkoudheid kunnen zijn natuurlijk. 

Ook het geluid lijkt live wat losser of slordiger dan op de strakke EP uit 2008. Of dit een bewuste stijlwisseling is, zal pas duidelijk worden wanneer het album uitkomt.

Wie vanavond op zoek was naar een jonge vernieuwende Nederlandse sensatie, was aan het verkeerde adres. Maar voor liefhebbers van stoner en hardrock presenteerde zich in de Altstadt een gretige band met nieuw materiaal om naar uit te kijken.

Gezien: Barbarella, tijdens Popronde in Altstadt, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven