Are You A Lion drukt bezoekers tegen de ramen Are You A Lion drukt bezoekers tegen de ramen

Bullit te klein voor Overijsselse rootsrockers

, Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Patric Muris

Are You A Lion drukt bezoekers tegen de ramen

Bullit te klein voor Overijsselse rootsrockers

Tekst: Koen van Hees / Fotografie: Patric Muris ,

De gehele binnenstad staat tijdens Popronde in het teken van live muziek. Café's, poppodia en natuurlijk ook platenzaken doen mee. Bullit is er daar één van. De speciaalzaak op Stratumseind heeft slechts één band geboekt, maar wel een hele leuke.

Bullit te klein voor Overijsselse rootsrockers

Are You A Lion begint iets later met spelen dan gepland. Drummer Ruben Zunnebeld kon geen parkeerplek vinden. Het is dan ook druk in de stad. Het is niet alleen de avond van de finale van Popronde 2011, ook Glow, het groots opgezette lichtfestival, zorgt voor een drukke binnenstad. Als Ruben platenzaak Bullit binnenloopt begint de band direct met zijn optreden.

Buiten de deur staat het na een paar liedjes twee rijen dik tegen de ramen geplakt. De band heeft veel aantrekkingskracht en de Bullit is vanavond duidelijk te klein. De mensen die binnen staan mogen zich gelukkig prijzen. Ook omdat winkeleigenaar Robbie traditiegetrouw gratis drankjes voor de bezoekers op de toonbank heeft uitgestald.

Het optreden begint wat rommelig. Later verontschuldigt zanger Tije Oortwijn zich dat dit hun minst voorbereide show ooit is. Het plezier spat er echter vanaf. We krijgen frisse rootsrock te horen. De ritmesectie is heerlijk stuwend en heeft hier en daar wat Afrikaanse invloeden (bijvoorbeeld in 'Dangerous Summer'). De muziek van Are You A Lion heeft wel wat weg van The Coral. Intelligent opgebouwde liedjes met soms heerlijke samenzang. Eigenlijk is er niets op de set aan te merken. Niks meer aan doen dus!

Als er door de band wordt gevraagd hoe lang er nog gespeeld mag worden, roept er iemand in het publiek: "Nog een half uur!" Nuchter wordt er vanuit de band gereageerd: "Dan moet één nummertje nog wel lukken."

Het aanstekelijke refrein van 'Come On' wordt vanuit het publiek al meegezongen, ondanks dat de band niet eens op de Popronde sampler staat. 18 november komt het album uit. "Kijk tegen die tijd maar op de website en zo" sluit de band zijn optreden af. Dat zou zo maar eens een mooie clubtour voor de jongens kunnen gaan betekenen.

Gezien: Are You A Lion, tijdens Popronde in Bullit, op 11 november 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven