So What, nieuw festival onder de zon So What, nieuw festival onder de zon

Deelnemende partijen stellen zich aan je voor

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

So What, nieuw festival onder de zon

Deelnemende partijen stellen zich aan je voor

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

En plots werd er, ogenschijnlijk uit het niets, het So What dance festival aangekondigd. Zaterdag 28 mei moet de dag worden waarop recreatieplas de IJzeren man, praktisch in het centrum van Eindhoven, zal volstromen met elektronische muziekliefhebbers. Wie zitten er achter dit festival en wat zijn ze van plan ons voor te schotelen?
3VOOR12/Eindhoven sprak met vier verschillende initiatiefnemers en schotelde hen een aantal verhelderende vragen voor.

Deelnemende partijen stellen zich aan je voor

MIXED STAGE

Wie:
Olav, verantwoordelijk voor promotie en productie van So What festival en ook bekend van initiatieven als De Villa, Oirschotsedijk, Anticlub, Goodlife en Minimalplus in de Eindhovense underground, legde hij zich drie jaar geleden al toe op een lokaal underground techno evenement. Als FYWFE verantwoordelijke geeft Olav invulling aan de mixed stage.

 Wat kunnen mensen verwachten:
Gezien iemand zorg moet dragen voor de muzikale catering voor de “Eindhovense technoliefhebber” heb ik wat vrienden gevraagd om deze stage mee in te vullen. Dat is dan ook wat je kunt verwachten. Geen 140 Bpm, eerder de 128+ stroeve shit!

Wie kunnen mensen verwachten:
Jan Liefhebber, een goed begin is het halve werk. Deutsche Grundlichkeit Tom Liem van The Breakfast Club uit Amsterdam, gewoon DIK! Miss Monica, er zijn dus nog wel vrouwen die fatsoenlijke (oldskool-) techno op willen zetten, Monica is er een van. Zonnetje erbij.. Ik zeg; HOPPA! Tim Wolff, o.a. op Wolfskuil, Awakenings etc. Eerste keer dat hij draait voor mij. Erg benieuwd naar deze man..
Tommy Kornuijt; The Breakfast Club eveneens DIK, met roffe flow.. Eric de Man. Ooit een gesprek gehad met deze man over stroeve muziek. Benieuwd of we het erover eens waren uiteindelijk.

Ik kijk het meeste uit naar:
Sourcefestival de week erna (omdat ik daarvoor zelf niets hoef te regelen…)


MINSTENS

Wie:
Daan Könings en Maarten Jan Overwater, bekend van onder andere  de MONO40 feesten en Koninginnedag Smalle Haven.

Wat kunnen mensen verwachten:
Rollende opzwepende kneiters van house-platen tussen de stokpaarden en stokbizons. Minstens brengt je kwaliteits artiesten uit alle windstreken met alleen de aller dikste sound!

Wie kunnen de mensen verwachten:
Eric Valentine & Tommie Frencken openen. Mesquitas: long-time friend van Minstens die hard aan  de weg timmert als producer en ook op So What weer gaat laten horen waarom wij zeker weten dat het met Mesquitas helemaal goed gaat komen. Joachim: Van Rotterdam naar Antwerpen verhuist waar deze Sound Architecture label eigenaar voortaan Cafe D’Anvers op zn kop zet. Zef Felicien: Buiten Eindhoven gezien als groot talent maar hier misschien al op zijn plek als een van de beste underground house DJ’s van de regio. 

Tom Ruijg: Vorig jaar debuteerde hij op Welcome To The Future met zijn liveset die een geweldige indruk achterliet en met groot enthousiasme werd ontvangen. Tijdens So What gaat hij deze liveset weer ten gehore brengen. Tom heeft releases uitgebracht op labels als Bang Bang! en Soweso en zijn tracks worden door alle grote dj’s gedraaid. Dit wordt sowieso een set die je niet mag missen! En tot slot; William Kouam Djoko: Begonnen als lid van de liveact Jason & The Argonauts rockt William tegenwoordig solo de dansvloeren. Door zijn eigen producties is hij in de kijker van menig internationaal DJ gespeeld en heeft hij, samen met Boris Werner, zijn eigen avond in de Trouw.

Ik kijk het meest uit naar:
Het losgaan van het publiek op een evenement dat wij hebben neergezet. Dat we onze visie op feesten en liefde voor muziek kunnen vertalen naar een evenement waarop het publiek wordt meegenomen naar een plek waar tijd niet bestaat en het enige instinct bestaat uit het losgaan op de muziek.

LOWENDCOMMUNITY

Wie:
Dimitri van Arnhem en Ivo Rotteveel zijn de mannen achter het Lowendcommunity collectief en hosten een, naar eigen zeggen, schitterende overdekte stage op So What.

Wat kunnen mensen verwachten:
Een area met een aantal artiesten uit de eigen Lowendcommunity  stal en een aantal bevriende artiesten komen over vanuit de befaamde Circoloco club…… ja die tent op Ibiza ja!

Wie kunnen mensen verwachten:
Bas Struik en N.U.D.E. geven de eerste twee setjes weg. N.U.D.E. is ons, dimitri avec Ivo, dj project waar we samen de fijnste tech-house en techno platen voorschotelen aan het publiek. Samen achter de draaitafels maar vooral ook samen met het publiek een fijne tijd beleven is ons uitgangspunt. Stefan Vicent zal van ons daarna de decks overnemen. Stefan bracht in 2010 zijn eerste release uit die direct werd opgepikt door namen als John Digweed, Sasha en Nick Warren, geen kleine jongen dus.  Hermanez volgt waarna Andrew Grant om 18:00 het podium zal beklimmen. De uit de States afkomstig Grant staat bekend om zijn warme en diepe geluid en zal op So What een techno/ deep house set ten gehore brengen. Dimi Angelis zal het bal hierna vakkundig naar een hoogte punt draaien.

We kijken het meeste uit naar:
Een heerlijke dag waarbij iedereen geniet van mooie muziek en fijne mensen!

DR’OP

Wie:
Bart Nijssen, een van de initiatiefnemers van Eindhovens eigen electro/disco/indie-dance feestje DR’OP, wat nu ongeveer een jaar lekker draait in de Effenaar. Ook is ie natuurlijk enfent terrible als Style Beats Liberation Front, zijn DJ ding.

Wat kunnen mensen verwachten:
Zoals je van DR’OP gewend bent mag je een flinke dosis nieuwe electro tracks, verse disco en de beste indie-dance platen verwachten. Dat klinkt misschien wat te trendy, dus denk DR'OP, denk feest. Ook al is er tijdens die vette open air festival geen dak wat er af kan, een groot feest zal het worden. We hebben een enorme line-up bij elkaar gekregen, zodat alles wat ook maar een raakvlak met electro heeft aan bod zal komen!

Wie kunnen mensen verwachten:
We trappen we af met Kobuz, rising star van het Kattekwaad DJ collectief uit Eindhoven. Als tweeds zijn de Tilburgse rauwdauwers van Beat the Bastardz aan de buurt. Deze boys gaan hard en lanceren binnenkort hun eerste plaat bij Little Globe Records. Daarna is het aan Mr. Nachtlampen Bram van Helden, met zijn succes formule van  stevige, dubstep georiënteerde electro. Hierna zal Spektral, terug van weggeweest, laten zien waar hij voor staat, en de roemruchte dagen van Vettig & Morsig collectief terughalen!
Dan is het aan Style Beats Liberation Front, nou ja dat ben ik zelf, dus dat wordt rocken. Mr. Kruh zal vervolgens de buhne betreden en plaatjes aan elkaar draaien zoals alleen Kruh dat kan, dik, vuig en met een nimmer aflatende glimlach op het gezicht. Als kers op deze ranzige maar dansbare taart (?!?!) zullen Eindjes electro-clash pioniers The Longmen ons de laatste kans geven om de voetjes van de vloer te halen. Royale line-up zei ik toch?

Ik kijk het meeste uit naar:
Erwin Krol die bekend gaat maken dat het op zaterdag 28 mei verschrikkelijk mooi weer gaat zijn. In mijn ideaalbeeld wordt So What de Eindhovense versie van een geweldig strandfeest waarbij iedereen uit z’n plaat gaat. Met zo’n locatie en gevarieërde programmering hangt dat dus alleen nog van Erwin Krol af.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven