Hollandse Nieuwe Wolfendale brengt in oktober debuutalbum uit Hollandse Nieuwe Wolfendale brengt in oktober debuutalbum uit

De band associeert alles vanuit film

, Tamara Jansen

Hollandse Nieuwe Wolfendale brengt in oktober debuutalbum uit

De band associeert alles vanuit film

Tamara Jansen ,

Wolfendale is het Eindhovense duo Marc van den Boom en Sander Strick. In oktober brengen zij het debuutalbum uit met sfeervolle indiepopliedjes. Samen hadden zij een film- en animatiestudio. Vijf jaar geleden besloten ze om zich op muziek te gaan focussen en hebben een ze oud Philips pand omgebouwd tot een audiostudio.

De band associeert alles vanuit film

Wolfendale is het Eindhovense duo Marc van den Boom en Sander Strick. In oktober brengen zij het debuutalbum uit met sfeervolle indiepopliedjes. Samen hadden zij een film- en animatiestudio. Vijf jaar geleden besloten ze om zich op muziek te gaan focussen en hebben een ze oud Philips pand omgebouwd tot een audiostudio. Als Wolfendale houden ze de afstand tussen film en muziek klein. "Tijdens het maken van films hebben wij al met muziek gewerkt, maar het was tijd voor een betere aanpak", vertelt Sander Strick. "We hebben goede apparatuur aangeschaft en zijn aan de slag gegaan met vrienden en bekenden uit de omgeving."

Wolfendale associeert alles vanuit film. Dat heeft geresulteerd in een plaat met sfeervolle indiepop. De nummers zijn voortgekomen uit bestaande of bedachte filmscènes. Van henzelf, of van voorbeelden als David Lynch en Tim Burton. "Zij maken een filmische wereld waar wij ons erg in kunnen vinden. Onze nummers vertellen geen verhaal, maar roepen wel beelden op", vertelt Sander Strick. "Als Marc en ik ieder een film gaan maken, gebaseerd op onze nummers, zal dat verschillende resultaten opleveren. Het weer, de stad en de straten zullen wel overeenkomen. Dat beeld wordt geschept door onze muziek."

Momenteel legt het duo de laatste hand aan het debuutalbum. "We zijn nog bezig met mixen. De bedoeling is dat de plaat in oktober uitkomt. De heren hebben contact met V2, maar het is niet zeker of ze daar de plaat gaan uitbrengen. "We hebben nog niet getekend, omdat de plaat niet af is. Maar het zou kunnen dat we het anders gaan doen. We houden verschillende opties open. Er zijn nog een aantal andere partijen. Een ding is zeker, de plaat komt in oktober uit", aldus Strick.

Als de plaat af is gaat het duo nadenken over de liveformatie. Momenteel is Wolfendale live een band van vijf man. "Na de release willen we graag met wat meer mensen optreden. En het zou heel leuk zijn om elke keer in een andere formatie te optreden, waar alleen Marc en ik de constante factor in zijn. Visuals mogen ook een grote rol gaan spelen, dat is een logische keuze bij onze muziek."

Wolfendale staat met het nummer Ending Up op de achttiende Hollandse Nieuwe compilatie.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven