Vintagesound Crocodiles kan honger niet stillen Vintagesound Crocodiles kan honger niet stillen

Band voor liefhebbers maakt vrienden in Effenaar

, Tekst: Bart Jansen en Patric Muris/Fotografie: Dennis Danen

Vintagesound Crocodiles kan honger niet stillen

Band voor liefhebbers maakt vrienden in Effenaar

Tekst: Bart Jansen en Patric Muris/Fotografie: Dennis Danen ,

Crocodiles zijn in Eindhoven en willen dat laten weten. Voorafgaand aan de show in de Effenaar wordt nog een akoestische `outstore` gig gegeven in platenzaak Bullit. Een drukke avond voor de band die momenteel bezig is met een club tour door Nederland. De club tour is het vervolg op de tour als vaste support act van White Lies waar ze onlangs nog samen mee in Heineken Music Hall stonden.

Band voor liefhebbers maakt vrienden in Effenaar

In een nog wat lege zaal mag de Amsterdamse band Houses al vroeg (20.00 uur) openen als support act van Crocodiles. Houses bestaat uit vier jonge mannen en een jonge dame. De band maakt leuke indie-pop liedjes met een fris zomers geluid. Zangeres en gitariste Ella straalt enthousiasme uit wat over slaat op het publiek. De band bezit over een hoge gunfactor en krijgt de verdiende aandacht van de bezoekers. Hier en daar loopt zowaar iemand  mee te neuriën. Houses doet alles heel verzorgd en dat straalt ervan af, van het samenspel van de band tot aan de merchandise met een doordacht artwork. Deze zomer verschijnt de eerste langspeler van de band, daar zou zomaar eens een hitje op terecht kunnen komen. 

Op het moment dat hoofdact Crocodiles begint, lopen de bezoekers binnen en lijkt het dan toch nog een gezellig drukke avond te worden. De kleine zaal laat de prettige noise pop van de band uit San Diego overigens goed tot zijn recht komen. Soms, als je broek gaat wapperen door de bombastische storm aan geluid, valt er even niets van te maken; dan is de definitie even weg. Crocodiles klinken dus hard, maar er zijn ook genoeg subtiliteiten te ontdekken in de multidimensionale vintagesound van de band. De nummers klinken allemaal ‘oud’ in de positieve zin van het woord. De golvende zanglijnen en de galm zorgen voor een heerlijke wave in de stevige productie. 

Crocodiles vormen een leuke act op het podium met frontman Brandon Welches als waar genot om naar te kijken. Hangend aan zijn microfoon bespeelt hij het publiek. Het is duidelijk dat zij daar wel gevoelig voor is gezien de lachende gezichten en de almaar knikkende hoofden. Voornamelijk de presentatie en de soms wat theatrale zang doen denken aan de veel gehoorde vergelijking met Glasvegas. Muzikaal doen Crocodiles erg denken aan The Pains Of Being Pure At Heart met een vleugje Black Rebel Motorcycle Club.

Bijna de hele band brengt iets extra’s. Behalve de drumster die wat plichtmatig en eenvoudig haar rol in de strakke ritmesectie inneemt. De muziek van Crocodiles is erg hoekig en dan komt het nauw. Als het dan helemaal goed gaat, zoals vanavond, is het genieten. Enige minpunt aan het optreden is de toch wel erg korte duur van de set. Een toegift met een Ramones cover is een leuke en doeltreffende keuze na de korte onderbreking, maar achteraf blijft het gevoel van ‘was dit het dan?’ toch wat overheersen. 

Houses en Crocodiles, gezien op 25 maart 2011 in Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven