Nieuw dancecollectief geeft eerste feest Nieuw dancecollectief geeft eerste feest

Kattekwaad beleeft zaterdag vuurdoop in Area 51

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Nieuw dancecollectief geeft eerste feest

Kattekwaad beleeft zaterdag vuurdoop in Area 51

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Minstens, Dommelvallei, Zodiak Commune, DR’OP, Minimal Eindhoven, LowendCommunity, zomaar een aantal namen van organisaties uit de Eindhovense dance scene. Komende zaterdag zal het Kattekwaad collectief een dappere poging wagen om zich tussen de bovenstaande namen te voegen. 3VOOR12/Eindhoven maakt kennis met de jongens van Kattekwaad en stelt ze aan je voor!

Kattekwaad beleeft zaterdag vuurdoop in Area 51

Het houdt niet op de laatste dagen/weken; het ene na het andere feest staat op de planning. Ook zaterdag is het weer raak met ditmaal een feest van een nieuwe groep enthousiaste muziekliefhebbers met de rebelse naam ‘Kattekwaad’. Katte wie? Een korte introductie.

Kattekwaad is een groep enthousiaste muziekliefhebbers die zichzelf op de kaart probeert te zetten in de Eindhovense house scene. Tot nu toe gebeurde dit alleen via de digitale snelweg waar zeven verschillende dj’s, variërend van dubstep tot techno en van hip-hop tot electro, door middel van podcasts zichzelf voorstellen aan het publiek. Deze variatie in muziekstijlen zal ook te horen zijn op hun ‘debuutfeest’, waar de dj’s allemaal zelf zullen gaan draaien. De zeven ‘geluidschavuiten’ die de line up vormen van zaterdag zijn in willekeurige volgorde; Aschwin, Ivo Daniël, Wenk, Disco en Funk Am, Kobuz en Ramb. De laatste twee dj’s uit het rijtje zijn ondertussen geen onbekende namen meer: de overige rebellen wellicht na aanstaande zaterdag ook niet meer.

Naast muziek wordt ons die avond ook het een en ander aan grafisch geweld beloofd. Zo zijn er een aantal artists gevraagd om visuals te creëren en zullen er twee vj’s hun kunsten vertonen op de avond zelf. Rest ons nog de vraag of we hier te maken hebben met een eendagsvlieg of gaan we in de toekomst nog veel Kattekwaad kunnen uithalen. Als het aan de  organisatie ligt zal het niet bij dit ene event blijven. Er zijn zelfs al concrete plannen voor de nabije toekomst. Zo zal het collectief een bijdrage leveren aan het FYWFE festival in september en kom je dj’s van Kattekwaad tegen op plekken als: So What Festival, 220 Volt, Nachtlampen, Aerial Club, Kitsch, etc. Maar eerst dus hun vuurdoop zaterdag in Area 51.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven