Kort nieuwsbulletin Kort nieuwsbulletin

3VOOR12 Eindhoven houdt je op de hoogte

, Tekst: Tijs Dijstelbloem

Kort nieuwsbulletin

3VOOR12 Eindhoven houdt je op de hoogte

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Extra! Extra! Lees hier alles over de laatste nieuwsfeitjes van muzikaal Eindhoven. Met in deze editie veel aandacht voor gratis festivals in de buurt van Eindhoven.

3VOOR12 Eindhoven houdt je op de hoogte

220VOLT

Wie de lijst met namen bekijkt van acts die de afgelopen jaren in het gaslab hebben gestaan op een 220VOLT feestje zal verbaasd zijn. In de sfeervolle industriële omgeving van de TU/e stonden ondermeer al eens James Blake en Modeselektor op het podium. Komende donderdag kunnen studenten voor niets, en werkende lieden voor 5 euro, genieten van AQF, uit Berlijn, Lone en Kassem Mosse. Vooral de twee laatste genoemde zijn op het moment een enorme hit in het underground dance circuit. De Line up wordt verder compleet gemaakt door de jongens van het Kattekwaad collectief met onder andere Ramb dj in de gelederen. 

KEMPENERPOP BANDPRIJS

Op 17 en 18 september vindt in Waalre het jaarlijkse Kempenerpop-festival plaats. Al enige jaren is de Kempenerpopprijs daarvan een vast onderdeel. Dit is een bandwedstrijd waarvan de finale tijdens Kempenerpop plaatsvindt, met als hoofdprijs een plek in het hoofdprogramma van Kempenerpop 2012. Deze competitie wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Via enkele voorrondes in juni worden bands geselecteerd voor de finale. De winnaar van elke voorronde kan deelnemen aan de finale die op zaterdagmiddag 17 september plaatsvindt op het festivalterrein van Kempenerpop in Waalre. 

Geïnteresseerde bands kunnen zich tot 10 april a.s. inschrijven voor de Kempenerpopprijs 2011. Meer informatie en instructies voor het inschrijven zijn te vinden op de website van het festival. Wij roepen alle Eindhovense bands op zich in te schrijven, want vorig jaar kwamen alle deelnemers van ver daarbuiten. Het niveau was toen niet best. The Sofu Sessions is de laatste Eindhovense band die de prijs won, in 2009. 

SO WHAT FESTIVAL

Eindhoven is opnieuw een gratis dance festival rijker op recreatieterrein de Ijzeren man. Het 1 daagse festival met de naam ‘So What’ lijkt in veel opzichte op het FYWFE festival maar verschilt volgens de organisatie op enkele punten van het techno broertje. Zo zal de line up uit wat grotere namen bestaan en zal de inrichting van het festival terrein een stuk professioneler worden aangepakt. Ook de geluidssystemen ontstijgen het huis tuin en keuken niveau waardoor de bezoeker het idee zal krijgen op een volwaardig festival rond te lopen. De area’s worden door de volgende organisaties gehost:

Minstens

Lowendcommunity

DR’OP

En een mixed stage.

De Line up bevat o.a. de volgende namen:

The Longmen

Andrew Grant

Eric Valentine

Tommy Kornuijt

Miss Monica

Eric Man

Aron Friedman

Beat the Bastardz 

Luister iedere maandagavond naar 3VOOR12/Eindhoven radio op Studio 040 voor het laatste agenda nieuws.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven