Exclusieve preview debuutplaat Mindpark in PopEi Exclusieve preview debuutplaat Mindpark in PopEi

Ook FOAM met nieuw materiaal live on stage

, Tekst: Patric Muris

Exclusieve preview debuutplaat Mindpark in PopEi

Ook FOAM met nieuw materiaal live on stage

Tekst: Patric Muris ,

Het opnameproces van het langverwachte debuut van Mindpark is nog maar net afgerond, maar dat houdt de band niet tegen om publiekelijk te zoeken naar een goede live vertaling ervan. De nieuwe plaat van FOAM is nog iets minder concreet, maar dàt die er komt is zeker. Twee aanstaande Eindhovense releases scheppen vrijdag onze verwachtingen in Pop Ei, live.

Ook FOAM met nieuw materiaal live on stage

Vorig jaar gooide Mindpark hoge ogen met een track op de Hollandse Nieuwe, een bijna bombastische show in de Effenaar en een behoorlijke deelname aan de Popronde tour. Ze mochten het showcase festival zelfs openen in Nijmegen. De pre-release kreeg veel aandacht, maar toch besloot de band slechts enkele nummers te gebruiken voor het aanstaande debuut. Er zijn veel nieuwe nummers geschreven en de band heeft veel vroege uurtjes meegemaakt om alles naar wens af te ronden. Het studioproces is al een tijdje te volgen via videoreportages op hun website.

De titel van de debuutplaat van Mindpark was lang onbekend, maar frontman Ralph Timmermans heeft vandaag aan ons laten weten dat het ‘We Will Adapt’ is geworden. ‘Out Of The Maze’, een van de nieuwe nummers dat sterk doet denken aan het verfijnde DEUS in vroegere jaren, was afgelopen maandag nog te horen in ons radioprogramma waar we tot aan april iedere uitzending een nieuwe track zullen laten horen.

Mindpark is eerder door ons omschreven als ‘die gitarenband die Eindhoven zo hard nodig heeft’. Het gelaagde geluid van de band doet daar iedere keer weer opnieuw aan herinneren en maakt nieuwsgierig naar het debuut, eens te meer omdat de pre-release bijna in zijn geheel overboord is gegooid.

Naast Mindpark speelt ook FOAM aanstaande vrijdag in PopEi. Het achterhalen van nieuws rondom deze Eindhovense band is wat lastiger. De MySpace pagina is al maanden niet meer voorzien van een update en de website vertelt ons dat het vorige album ‘A Small Party Witn No End’ (2006) ‘nu’ uit is. Achter de schermen schijnt er echter van alles gaande te zijn. Het aankomende album, met de werktitel Black Is The New Black’, staat nog in de steigers, maar zal vrijdag wel al voor een deel te horen zijn.

Mindpark en FOAM spelen op 11 maart 2011 in PopEi. De deuren gaan om 21.30 uur open en de entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven