A Silent Express speelt als een denderende locomotief A Silent Express speelt als een denderende locomotief

Ook Frankie Goes To Hollywood en London Beat in new wave jasje gestoken

, Tekst: Joey van der Leemputten

A Silent Express speelt als een denderende locomotief

Ook Frankie Goes To Hollywood en London Beat in new wave jasje gestoken

Tekst: Joey van der Leemputten ,

Succes zit in een klein hoekje. Deze uit Heerenveen afkomstige indie-rockformatie weet na drie jaar sinds haar geboorte door te breken bij het grotere Nederlandse publiek. Waar ze begonnen als een silent express, is de rust inmiddels al lang verleden tijd. Al snel volgde een clubtour, met vandaag een bezoek aan de Effenaar.

Ook Frankie Goes To Hollywood en London Beat in new wave jasje gestoken

Nadat voorprogramma Johnny Stardust haar kunstje heeft vertoond, opent A Silent Express de avond met het welbekende meefluitdeuntje van ‘Crockett’s Theme’, dat vervolgens retestrak voortgezet wordt met de eerste keer ‘Will I Be Around’, die afgelopen zomer dagelijks als eerste single over de ether te beluisteren was. Want strak was de set, op hier en daar een klein vocaal slippertje van de bassist na, zeker. 

Opvallend aan de setlist waren de drie aanwezige covers die de heren uit Friesland ten gehore brachten. Zo wisten ze onder andere hits van Frankie Goes to Hollywood en London Beat om te dopen tot ware indieklassiekers, al dan niet dankzij vele retro-effecten van toetsenist Henk Jan Kooistra. Het zijn covers die door dit Serious Talent in een nieuw jasje zijn gegoten. Een jasje dat bestaat uit new wave, pop en psychedelic-invloeden en dat al met al zeer lekker in het gehoor ligt.

Natuurlijk konden naast nummers als ‘Come Baby Come’, ‘I Can’t Say (I Wasn’t Afraid)’ en ‘Feel The Energy’ de laatste hitsingle ‘I Never Saw This Coming’ niet ontbreken. Hoewel zanger Rik Annema met zijn tientallen ijsbeerrondjes pretendeerde alsof hij niet wist waar hij mee bezig was, kreeg hij het Brabantse publiek in de kleine zaal van de Effenaar toch met minimale inspanningen stil. En dat is, ondanks de vele nog onbekende eigen nummers, knap te noemen.

Op het eind van de set speelden de vier heren ‘Will I Be Around’ voor de tweede keer, ditmaal als afsluiter. Een afsluiter die alleen op zijn plaats was geweest, wanneer de eerste versie op de twaalftallige setlist achterwegen was gelaten. Dit minpuntje bleef echter het enige kritiekpunt tegenover het verder uitstekende optreden van de Friezen.

A Silent Express, gezien op 20 maart 2011 in Effenaar.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven