Weergaloze line-up Extrema Outdoor

Veel toppers naar Aquabest

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Extrema Outdoor 2011 heeft een ijzersterk affiche. 3VOOR12/Eindhoven zal er bij zijn a.s. zaterdag en schijnt hier alvast haar licht over de line up voor je.

Veel toppers naar Aquabest

Wie dit jaar een kaartje heeft gekocht voor het Extrema Outdoor festival hoeft zich alleen zorgen te maken over het weer. Want of je nu van club house, minimal of electro houdt, de line up heeft in ieder genre de dikste namen weten te boeken. 3VOOR12/Eindhoven zal er zaterdag bij zijn en schijnt hier alvast haar licht over een aantal acts.

BROKE CARNIVAL

Via Soundcloud hebben de mannen van Broke een mixtape online geknald om alvast in de stemming te komen voor a.s. zaterdag. Het Eindhovense collectief heeft dan ook een aantal namen weten te strikken om van te watertanden.  Ik noem een ‘2562’, een ‘Antal’ een ‘Nacho Patrol’ (met Legowelt) en een ‘Moodymann’. Die laatste hoor je met meer dan enige regelmaat voorbij komen in het ‘Eindhovense’ en velen kijken dan ook uit naar zijn komst.

RAUW

Waar Erol a.s. weekend ook op het Dour  festival te bewonderen valt, heeft Rauw voorman Joost van Bellen hem ook voor Extrema weten te strikken. Zijn laatste acte de présence was op het STRP festival waar hij 1,5 uur lang acid van de bovenste plank over het publiek heen stortte. Eveneens op het zeer sterk bezette Rauw podium is het duo ‘Dj Mehdi en Riton’ aka ‘Carte Blanche’. Beide artiesten staan bekend om hun kundig dj vaardigheden maar toveren uit hun hardware stuk voor stuk zeer dik geproduceerde tracks. ‘BRAP’ Bart B More, Riptide, Homework en ‘living legends’ Green Velvet complementeren het RAUW affiche.

RICARDO VILLALOBOS

In de hoogtijdagen van Eindhovens eigen minimal collectief: minimal Eindhoven, werd deze artiest veelvuldig gedraaid tijdens één van de vele minimal feestjes die in onze stad te vinden waren. Nu het genre over zijn hoogtepunt heen is en het zich maar lastig onderscheidt van huis-, tuin- en keukenhouse is het Extrema gelukt minimal icoon Rocardo Villalobos naar Eindhoven te halen. De Chileense Duitser zal te vinden zijn in de Cocoon tent naast Johannes Heil, Raresh, Dorian Paic en Sven Väth. Een voordeel van deze Cocoon tent lijkt te zijn dat er minder artiesten zijn en de settijden aanzienlijk langer.

FUTURE FUNK, THIS IS, PLANET E, ROYAL DUTCH, CREATIVE PLAYGROUND
Echte Extrema exponenten zijn natuurlijk Royal Dutch en Future Funk waar de meer populaire dancemuziek te beluisteren valt. ‘Mightyfools’ zou je misschien verwachten op Rauw maar hun sound past beter op Royal Dutch tegenwoordig, iets wat de programmeurs goed in de smiezen hebben. Voor ouderwetse techno muziek zorgt Carl Craig met niemand minder dan Richie Hawtin aan zijn zijde. Echter Hawtins naam staat doorgaans garant voor progressieve geluiden, een interessante combi dus. Blakend in afwezigheid dit jaar: Erik E die niet op Future Funk te zien zal zijn. Eerdhuizen zoekt het voortaan in een ander genre en zal dit jaar niet op Extrema te bewonderen zijn. Liefhebbers van het housequake genre hoeven zich geen zorgen te maken, want zijn maatje Roog zal wel aanwezig zijn.