Rocking to India breidt uit met gratis dance zaterdag

Eindhoven rockcity en Zodiak Commune hand in hand voor goede doel

Tekst: Patric Muris ,

Rocking to India vindt dit jaar voor de derde keer plaats en breidt uit met een festivaldag. Aankomend weekend wordt er een groot muzikaal contrast gevormd op het benefietfestival in Son. Rocking to India wordt namelijk ook behoorlijk ‘Dance to India’. De belangrijkste overeenkomende eigenschap is de inbreng: muziek uit Eindhoven. Voor een goed doel.

Eindhoven rockcity en Zodiak Commune hand in hand voor goede doel

Rocking to India is van origine een benefietfestival dat zich oriënteert op liefhebbers van rock. Dat is dit jaar nog steeds zo, althans op de zondag. Op de zaterdag, de tweede festivaldag voor het eerst in de korte historie, is de programmering volledig dance georiënteerd. Net als op de zondag vist de organisatie ook op de zaterdag uit de Eindhovense muziekvijver. Wat opvalt is dat de bands die op de zondag spelen allemaal wat harder zijn en prominente leden van Eindhoven Rockcity genoemd mogen worden.

De zaterdag wordt gehost door Zodiak Commune dat in Eindhoven en omstreken al bijna twintig jaar bekend staat als kwaliteitslabel voor de betere dancemuziek. De organisatie vindt op steeds meer plekken aansluiting bij het publiek en heeft naast de nog vrij recente uitbreiding naar een vast avond in de Effenaar nu ook voor het eerst een prominente festivalplek op Rocking to India.

De line up van Rocking to India:

Zaterdag 9 juli:

Ivo (TDC)

Twansformer (Banzai)

LIVE: Bad Karma (Common Good)

Minilab (Kne'Deep Records/Vigorous)

LIVE: Rick Angel (Zodiak Commune)

Lamot (Zodiak Commune)

Saint (Zodiak Commune)

LIVE: Sceptical C (Rewired/Naked Lunch)

D=p+cer (Zodiak Commune)

LIVE: BIAM (Zodiak Commune Records)

Bor (Zodiak Commune)

LIVE: RAF (Wirwar)

Zondag 10 juli:

The .357 String Band (USA)

Gino’s Eyeball (B)

The Dirty Denims

Birth of Joy

The Jacks

Denvis and The Real Deal

The 101’s

Mr. Love and the Stallions

Harvest Moon

Time Will Tell

Rocking to India vindt plaats op 9 en 10 juli 2011 bij manege Sonniushof in Son & Breugel. De zaterdag is gratis toegankelijk. Kaarten voor de zondag kosten €12,50 in de voorverkoop en €15-, aan de deur. Het geld dat wordt ingezameld, gaat naar het goede doel Kindia.