Patric Muris nieuwe hoofdredacteur 3VOOR12/Eindhoven

Tijs Dijstelbloem geeft stokje door, maar blijft wel actief

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het is goed voor een organisatie als eens in de zoveel tijd de leiding wordt overgedragen aan een ander. Voor 3VOOR12/Eindhoven is die tijd aangebroken wat inhoudt dat ik, Tijs Dijstelbloem, afzwaai en het stokje doorgeef aan een nieuwe, frisse hoofdredacteur.

Tijs Dijstelbloem geeft stokje door, maar blijft wel actief

Op een terras gelegen op een van de eilanden van de Azoren archipel kwam ik, Tijs Dijstelbloem, in de zomer van 2010 tot de conclusie nog één jaar me volledig te willen storten op het hoofdredacteurschap van 3VOOR12/Eindhoven. Nu zijn we precies een jaar verder en ben ik gekomen tot de volgende beslissing: het is tijd voor ‘de volgende’.

Terugkijkend op bijna zes jaar 3VOOR12/Eindhoven ben ik trots op het behaalde resultaat. Het idee voor een lokale 3VOOR12 tak in onze stad kreeg ik opmerkelijk genoeg in Suriname. Tijdens een stage periode bleef ik op de hoogte van de Nederlandse muziek scene door 3VOOR12 landelijk en tot mijn grote schrik zag ik plots dat Tilburg een lokaal afdeling had en Eindhoven achterbleef. Dit kon natuurlijk niet en bij terugkomst in Nederland vond ik in David Marcus een medestander om het plan om ook in Eindhoven een lokaal afdeling op te starten, ten uitvoer te brengen.

Beiden zonder ervaring zijn het diepe ingesprongen; David als hoofdredacteur, ik als manusje van alles. Van begin af aan met een grote mond en lekker rebels een plekje veroveren in de stad als gerespecteerd muziek platform en binnen de VPRO als waardige lokaal afdeling. In die beginperiode was het kwalitatief misschien niet altijd even jovel, maar onderscheiden deden we ons wel degelijk. Vanaf het eerste jaar zijn we als lokaal afdeling aanwezig op het Extrema outdoor festival. Later volgden diverse andere festivals zoals STRP, Cross Linx en Naked Song waarvan we zelfs op locatie live verslag deden.

In 2007 was de eerste editie van Club 3VOOR12/Eindhoven. Nieuw talent een kans geven zich aan het publiek te presenteren op een gerenommeerd en professioneel poppodium: de Effenaar. Vanaf de eerste dag zonder subsidie vanuit Hilversum of de Dommelstraat maar met prachtige bijdragen van vrijwilligers en bands. Diverse artiesten zoals Hunting The Robot en Floor Hofman, nu ook ver buiten Eindhoven succesvol, zetten hun eerste stapjes op onze clubavond.

Nadat David zich terug trok als Hoofdredacteur heb ik het roer over genomen. Mijn grootste doelstellingen waren het vormen van een bredere organisatie, het inhoudelijk verbeteren van de site en prominenter aanwezig zijn in de stad. Met het ‘binnenhalen’ van Sanne Reiniers en Patric Muris was de eerste doelstelling al snel gerealiseerd. Met beide namen in de gelederen is de inhoud van de site ook erg verbeterd en wanneer Sanne, en later Patric, ook nog eens beginnen met 3VOOR12/Eindhoven radio op EFM (nu Studio 040) is 3VOOR12/Eindhoven bijna niet meer weg te denken uit de stad. Niet in de laatste plaats door de clubavond.

Ondanks de groei en de succesjes die er wel degelijk waren, had ik natuurlijk bepaalde zaken graag anders gezien of anders aangepakt. Nu wil ik vooral vooruit kijken en de in mijn ogen perfecte nieuwe hoofdredacteur Patric Muris veel plezier en succes wensen. Daarnaast wil ik graag David Marcus, Bas van Genugten, Sanne Reiniers, Leon Vermissen, Bram Lemmens, Tom Ketelaar, Patric Muris, Erik Jan Sijbers, Ilvy Maijen, Krista Sijbers bedanken voor hun bijdrage de afgelopen jaren. Helemaal van me af zijn de lezers van 3VOOR12/Eindhoven nog niet, een kritische noot zal ik blijven bijdragen.

Laters!