Legendarisch Duits rave concept Mayday naar Eindhoven

Eerste Nederlandse editie in Klokgebouw

Tekst: Tijs Dijstelbloem ,

Het Klokgebouw vormt het historisch decor voor het Duits techno feest met rijke historie: Mayday komt naar Eindhoven!

Eerste Nederlandse editie in Klokgebouw

Op 24 september 2011 maakt Mayday, de moeder aller raves, haar debuut in Nederland. Waar anders dan in ons mooie Klokgebouw worden duizenden ravers verwacht die komen genieten van een zeer hoogstaande line up die zal bestaan uit o.a. Joris Voorn, Josh Wink, Len Faki, Steve Bug, Nic Fanciulli, Butch, André Galluzzi, Davide Squillace, Amir, Matthias Tanzmann, Steve Rachmad, The Advent (live), Lauhaus, Boris Werner, De Man Zonder Schaduw, Edwin Oostweral en Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica).

Mayday mag dan in Nederland een nieuwe naam zijn, het feest heeft in Duitsland een rijke historie die ergens begin jaren '90 is begonnen. Net na de val van de muur was techno in Berlijn de soundtrack van de jeugd en Mayday bleek het juiste feest, op het juiste moment, op de juiste plaats. Techno was niet politiek en daarom van iedereen en voor iedereen. Het was het geluid van de vrijheid. Mayday is het in de radiotelefonie gebruikelijke signaal voor noodgevallen. De eerste editie van Mayday in 1991 werd dan ook uit nood geboren: het was een benefietfeest om DT64 te redden, een van de eerste techno radiostations. Het achterliggende idee was om in een grote zaal met een fantastisch soundsystem mensen de magie van house en techno te laten beleven. De reddingsactie mocht niet baten, DT64 ging ten onder, maar de moeder aller raves was geschapen.

Tja, met een dergelijke historie is de keuze voor het eveneens historie rijke klokgebouw natuurlijk geen vreemde. 3VOOR12/Eindhoven houdt je op de hoogte maar wil je alvast op een vette facebook actie wijzen. Je kunt namelijk je eigen area winnen inclusief artiest!

Line-up eerste editie Mayday Nederland tot zover: Joris Voorn, Josh Wink, Len Faki, Steve Bug, Nic Fanciulli, Butch, André Galluzzi, Davide Squillace, Amir, Matthias Tanzmann, Steve Rachmad, The Advent (live), Lauhaus, Boris Werner, De Man Zonder Schaduw, Edwin Oosterwal en Estafête (Estroe, Lin, Monica Electronica).