De vijf Gouwe Lempkes van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Tekst: Patric Muris ,

In het Gouwe Lempkes dossier komen zo nu en dan artiesten met favoriete platen allertijden voorbij die vooraf nog volledig onbekend en ongehoord zijn. Bij zowel onze redactie als bij de lezers. Vermoedelijk heeft dit duo er ook een paar in de categorie ‘buitengewoon’ opgeschreven. Sommige nummers zijn zo obscuur dat ze niet eens op Internet te vinden zijn. Geen zorgen, wij draaien ze allemaal.

De beste schijven ooit van dj’s en artiesten uit Eindhoven

Maak kennis met het Eindhovense elektronisch duo Klaus Womb & Penny Super Pony Strip en hun Gouwe Lempkes. Een kleine introductie vooraf: Hij is bekend van Nikoo, dj act DRTMSTR en het dj team van het Ongemotiveerd Kunstenaars Collectief (OKC). Zij is geschoold in de kunst en past dat toe in haar werk, maar ook in de muziek. In de creaties van Penny Super Pony Strip bijvoorbeeld, maar ook in die van het OKC dj team waar zij ook lid van is.

Dit duo maakt het graag bont, zoveel is duidelijk. De biografie van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip is dan ook treffend:
‘Klaus Womb & Penny Super Pony Strip is a two-men-hardcore-electro-band with grindcore and bootybass influences. Chaotic, pure aggression and catchy uptempo electro. That's what it's all about...’

De eerste single van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip is Disco Disco Disco Disco, voor luisteraars van ons radioprogramma inmiddels welbekend. Er komt binnenkort een EP. Verwacht electro, gabber, rave en zoals Mike het zelf zou kunnen zeggen: verwacht vettigheid.

De invloeden en favorieten van Klaus Womb & Penny Super Pony Strip:

GusGus - Moss
Sinds Liselotte ‘Gusgus’ vorig jaar live heeft gezien in Ijsland is ze fan van deze act. Ze hebben drie uur lang vol energie opgetreden. GusGus is een klassieker, maar op het nieuwe album staan ook goeie nummers. Mike: ik ben erg jaloers op hun dikke synth geluiden. Deze track draaien we vaak in onze dj-sets.

Phantogram - Mouthfull of Diamonds
Ook een jongen/meisje duo, uit New York. Mooie sferische muziek. Ze hebben pas één album uitgebracht. Ze zijn hier dan ook nog niet zo bekend, maar we zouden ze heel graag een keer live willen zien.

LFO Demon - One Love
Mike: Deze plaat heb ik ooit eens aangeschaft in de beste platenzaak van Nederland: Antenna in Tilburg. Dit is Lomp, hard, maar ook heel funky. Op een of andere manier breakcore met wat reggae en rave. Ik draai dit vaak in m'n breakcore/speedcore setjes...

Sei A - Who Dares Wins
Liselotte: Ik luister veel sets op soundcloud, bij toeval kwam ik Sei A tegen, uit Londen. Sei A zit bij Turbo, het label van Tiga. Hij maakt van alles: van deephouse en techno tot dubstep en remixen van The Rolling Stones en the Beatles. Verfrissende muziek!

Pavement - Unfair
Mike: Best band ever. punt.

De individuele lijstjes vind je hieronder. Toelichting is vanavond te horen in 3VOOR12/Eindhoven radio.

LISELOTTE:

GusGus - Moss
Phantogram - Mouthfull Of Diamonds
Sei A - Who Dares Wins
James Blake - Wilhelm Scream
Beach House - Real Love

MIKE:

LFO Demon - One Love
Pavement - Unfair
Tiga - Move My Body (Erol Alkan remix)
Bloody mary - Black Pearl (Sascha Funke remix)
About - Think Niles Drink

Wil je weten waarom deze nummers Gouwe Lempkes zijn voor Mike en Liselotte oftewel Klaus Womb & Penny Super Pony Strip? Luister dan op woensdag 20 juli 2011 om 21.00 uur naar 3VOOR12/Eindhoven radio op Studio 040. Vanavond dus.