Fresku bezig met nieuw album Fresku bezig met nieuw album

Nieuwe video ‘Alleen’ binnenkort online

, Erik Zwennes

Fresku bezig met nieuw album

Nieuwe video ‘Alleen’ binnenkort online

Erik Zwennes ,

De Eindhovense rapper Fresku is druk bezig met zijn tweede album. Er is voorlopig nog geen deadline voor de opvolger van zijn gevierde debuut. Binnenkort verschijnt de laatste video van het eerste album. De video bij Alleen is opnieuw geschoten door Teemong.

Nieuwe video ‘Alleen’ binnenkort online

De Eindhovense rapper Fresku is druk bezig met zijn tweede album. Er is voorlopig nog geen deadline voor de opvolger van zijn gevierde debuut. Binnenkort verschijnt de laatste video van het eerste album. De video bij Alleen is opnieuw geschoten door Teemong. Woensdag 26 januari speelt Fresku tijdens Puna’s Hiphop Vandaag: De opmars van een nieuw regime.

“Iedere keer dat iemand me vraagt naar het hoogtepunt van 2010 heb ik geen antwoord. Het is zo’n belachelijk mooi jaar geweest. De hoogtepunten stapelden zich op.” Over het nieuwe jaar is Fresku duidelijk. “Ook dit jaar zul je me veel zien. Ik ben bezig met een nieuw album, zal op enkele andere platen te horen zijn en er zitten hele toffe projecten in de pijpleiding.”

Allereerst dat nieuwe album: Fresku geeft aan nog niet heel ver te zijn, maar dat hij er een goed gevoel bij heeft. “Je hebt nu een soort vaag streven om een beter album te maken dan het debuut. Maar wat betekent dat? Eigenlijk moet je zo niet werken, maar natuurlijk voel ik dat ik weer nieuwe stappen moet zetten en de luisteraar moet verrassen. Ik heb een soort van ideale recensie in mijn hoofd. Elk nieuwe nummer vergelijk ik daarmee: draagt het bij aan de recensie of niet? Dat klinkt misschien heel gekunsteld, maar ik wil echt een heel bijzonder album maken.”

Voor zijn tweede album gaat Fresku niet ineens met allemaal nieuwe hitproducers werken. “Wat werkt dat werkt. Ik geloof sterk in groot worden door klein te blijven. We hebben met de vorige plaat alles binnen ons eigen team gehouden en volgens mij moet je niet ineens je receptuur gaan veranderen. Natuurlijk zal ik wel hier en daar wat aanvullen. Dat kan bestaan uit het opnemen met originele instrumenten tot een track met twee gitaristen. Maar het zou zomaar kunnen dat het merendeel van de nieuwe plaat weer uit Teemong producties bestaat.”

Afgelopen weekend eindigde de tour van Fresku. Nu krijgt de mc langzaamaan wat meer tijd voor nieuw materiaal, workshops, maar bovenal voor zijn kleine. De dochter van Fresku is nu negen maanden en hij doet zijn best om er zo veel mogelijk voor haar te zijn. “Ik geef eerlijk toe dat het niet gemakkelijk is. Het is prachtig om haar te zien groeien. De tijd die ik heb steek ik voor de volle 110% in ons. Wanneer ze me weer ziet verschijnt elke keer nog een grote glimlach op haar gezicht dus volgens mij zit het nog wel goed.”

Rond Fresku’s formatie Zwarte Schapen, samen met manager Kareem, is het stil. Ook Kareem is te druk, onder meer met Fresku en de begeleiding van andere artiesten. Ook het lollige zijproject Kutzooi (met Teemong en Shock-N-Surprise) lijkt naar de achtergrond verdreven. “Beiden hebben nu even niet de aandacht. Het is gewoon logisch om met een nieuw Fresku album te komen. Het sloeg aan en men zit er op te wachten. Dan lijkt het me niet verstandig om met nieuwe projecten aan de slag te gaan.”

Wél zegt Fresku enkele eenmalige samenwerkingen aan te gaan. “Tegen veel rappers moet ik nee zeggen. Dat heeft met tijd te maken en ook een beetje met exclusiviteit. Onlangs ben ik wel benaderd door Kempi voor een track op zijn nieuwe album. De beat was zo tof dat ik in de trein naar zijn producers (Soundg8 red.) al bijna de hele verse geschreven had. Kempi heeft aan hen een heel goed team. Zo was ik mijn tekst aan het rappen en gaven ze me de tip bijna fluisterend te beginnen. Wat dan ontstaat is een veel spannender track die echt toewerkt naar de climax. Ja, ik leer echt nog elke dag en zo moet het volgens mij ook als artiest. Het zou zomaar kunnen dat ik in de toekomst wel samenwerk met enkele niet hiphop artiesten.”

En dan zijn er nog plannen voor een theatertour, ‘iets met film’ en ‘dingen op Curaçao’, maar dat horen we allemaal nog wel.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Eindhoven